Bir Tesla vukuatı daha: Bir anda alev alan Tesla Model S, kısa sürede pert oldu

Tesla araçlarının durup dururken alev aldığı olaylara bir yenisi daha eklendi. Bir Tesla Model S, pilde çıkan yangın sonucu adeta pert oldu.

Bir anda alev alan Tesla Model S, kısa sürede pert oldu

Hafta sonunda bir Tesla Model S, Sacramento'nun dışındaki bir otoyolda ilerlerken bir anda alev aldı. Yangını kontrol altına almak için önemli miktarda insan gücü ve suyun bölgeye getirilmesi gerekti.

Yetkililer, Model S sürücüsünün otoyol hızlarında seyahat ettiğini ve alt takımdan yoğun siyah bir duman çıktığını fark ettiğini söylüyor. Sürücü aracı kenara çekip güvenli bir şekilde arabadan çıkmayı başarsa da yangın şiddetlendi ve Model S'in ön kısmına sıçradı. Neyse ki yangında yaralanan olmadı.

Yetkililer, olayın bir pil yangınından kaynaklandığını söylüyor.

Sacramento itfaiyesi, yangının kontrol altına alınabilmesi için bir saatten fazla çalışmak zorunda kaldıklarını, yaklaşık 22.700 litre su kullanıldığını açıkladı.

CNBC tarafından belirtildiği gibi, lityum iyon piller alev aldığında çok fazla ısınıyor ve daha hızlı yanıyor. Ek olarak bu piller, ilk yangından saatler ve hatta günler sonra bile yeniden alev alabiliyor. Tesla yangınında bu kadar fazla suyun kullanılmasının nedeni de tam olarak bu.