Bitcoin 16 ayın en düşük seviyesine indi: Peki neden?

Bitcoin, kripto satışları devam ederken 27 bin dolar seviyesinin altını test etti ve ocak 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bitcoin 16 ayın en düşük seviyesine indi: Peki neden?

Coin Metrics verilerine göre bitcoin fiyatı perşembe günü 26.8 bin doları gördü. Bitcoin 27 bin dolar seviyelerinde seyrediyor. Peki, son düşüşün nedeni ne?

Sabit coin Terra USD (UST) çalkantısına sahne olan kripto para piyasasında ABD enflasyon verisi, düşüşü hızlandırdı. ABD'de TÜFE, nisanda yıllık bazda yüzde 8,3 artarak piyasa beklentilerini aştı. Beklentiler yüzde 8,1 artması yönündeydi. Enflasyon verileri sonrası kripto para birimleri hisse senetleriyle birlikte düştü.

CNBC'ye göre yatırımcıları tedirgin eden durum kripto da dahil olmak üzere riskli varlıklardan çıkışa neden oldu.

AscendEx girişim ortağı Michael Rinko, “Kripto piyasası bir süredir baskı altında” diyor. FED'e vurgu yapan Rinko, "Hisse senetleri düşmeye devam ediyor ve onunla birlikte kripto da düşüyor. Genelde bu piyasada çok fazla korku yarattı" görüşünde.

Bloomberg Opinion yazarı kripto yatırımcısı Aaron Brown ise TerraUSD'nin (UST) çöküşünün tüm likidite protokollerindeki güveni olumsuz etkilediğini belirtti.

Analistler, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan bitcoin için 30.000 doları önemli bir seviye olarak nitelendiriyor.

CNBC'nin haberine göre hızla popüler olan stabilcoin TerraUSD'nin geçen hafta neredeyse %100 değer kaybederek 1 dolarlık sabitini kıran Terra projesi de yatırımcıları olumsuz etkiliyor.

30 BİN DOLARIN ALTINA İNMİŞTİ

Bitcoin 10 Mayıs'ta 30 bin dolar seviyesinin altına inmişti ve düşüş için şu yorumlar yapılmıştı:

-Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar da yoğunlaştı.
-Piyasalardaki negatif seyirde, para politikasında sıkılaşma beklentilerinin artması, riskli varlıklardan kaçış ve dolar endeksinin 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşması etkili oldu.
-Analistler, yükselen enflasyonla mücadele için para politikası sıkılaşmasının ve likiditenin azalmasının yatırımcıları küresel piyasalarda riskli varlıklardan uzaklaştırdığını belirtti.