Bitcoin 42.000 doları aştı: Peki Bitcoin daha da yükselir mi?

Çalkantılı bir dönemin ardından Bitcoin, 42.000 doları aşarak yeni bir yükselişin sinyallerini vermeye başladı. Peki bu yükseliş nereye kadar gidecek?

Bitcoin 42.000 doları aştı, peki bu yükseliş sürecek mi?

Haziran 2022 ile Ekim 2023 arasında bir miktar düşüş yaşayan Bitcoin, son haftalarda uzun süreli bir yükseliş trendinin ilk sinyallerine benzeyen bir başlangıç yaptı ve bugün 42.000 doları aştı.

Kripto para birimi, Nisan 2022’den bu yana ilk kez yaklaşık 42.000 dolar civarına ulaştı ve büyük bir hareket yapabileceğini öneriyor. Eğer bu hareketler, faiz oranlarının rekor düşük olduğu son on yılda herhangi bir zamanda meydana gelmiş olsaydı, bunun muazzam bir yükselişin başlangıcı olduğu rahatlıkla söylenebilirdi, ne yazık ki bu sefer daha dikkatli olmak gerekiyor.

Bitcoin, 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana, S&P 500’ün yaklaşık 1.300 puandan 700 puanın altına düştüğü Ağustos 2008 ile Mart 2009 arasında gerçekleşen son büyük borsa çöküşünü kaçırdı. Henüz, Bitcoin’in bir çöküş durumunda borsayı mı takip edeceği, yoksa daha çok altın gibi davranıp daha da yükselip yükselmeyeceği bilinmiyor.

2008-09 piyasa çöküşüne en yakın olay, Mart 2020'de meydana gelen COVID-19 piyasa çöküşü. Son derece kısa süreli bir düşüş oldu ama önemliydi ve bu durumda Bitcoin S&P 500’ü takip ederken, altın da biraz düştü ancak çoğunlukla sabit kaldı.

Şu anda 2 yıllık ve 10 yıllık ABD tahvillerinin ters çevrilmiş olması, ekonominin 18 ay içinde resesyona gireceğine işaret ediyor. Resesyonun çok uzakta olmaması için verim eğrisi uzun süredir tersine çevrilmiş durumda.

Hisse senedi piyasaları düşerse, bu merkez bankalarının faiz oranlarını düşürdüğü bir dönem olabilir ancak hiçbir şey kesin değil. Piyasalar düşerse, Bitcoin'in piyasaları takip edip etmediğini görmek çok ilginç olacak çünkü bunu öğrenmek için ilk uygun fırsat bu olacak.

Elbette, bu bilgilerin hiçbirinin bir yatırım tavsiyesi olarak görülmemesi gerektiğini belirtmemiz ve Bitcoin’in muazzam bir oynaklığa sahip olduğunu hatırlatmamız da şart.