Bitcoin İçin Kabus Gibi Günler

Çok değil, birkaç ay öncesine kadar yatırımcısına servet kazandıran Bitcoin ve benzeri kripto para birimleri, Kasım ayında tam anlamıyla kabusu yaşadı

Bitcoin için kabus gibi günler

CNBC'nin 30 Kasım 2018 tarihinde bildirdiğine göre, Bitcoin, XRP gibi kripto para birimleri, geçtiğimiz hafta tam bir kabus yaşadı: 70 milyar dolar değerinde kayıp.

Bitcoin, haftayı 3.878 dolar değerinde kapattı. Bu değer, Aralık 2017'nin en yüksek değeri olan 19.783 doların yüzde 80 oranında altında. Cumartesi günü öğleden sonra itibariyle, Genesis Global Trading CEO'su Michael Moro, şu anki durumun "dip" olup olmadığını bilmediklerini, aşağıya doğru yeni bir dalga gelebileceğini söyledi. Ama alıcıların alıma devam ettiğinin de altını çizdi.

CNBC'ye göre, kriptodaki büyük oyuncular zaman içerisinde muazzam kar elde ettiler ama bunun devam edip etmeyeceğini kestirmek çok güç.

CoinDesk de, bu düşüşü doğruluyor. Yaptıkları açıklamada tüm büyük kripto para birimlerinin piyasa değerinin, ay içinde 70 milyar dolar üzerinde kayıp gösterdiğini söyleyen CoinDesk, Dünyanın ikinci en büyük kripto para birimi olan XRP,'nin de Kasım ayında yüzde 18 düzeyinden düşüş gösterdiğini açıkladı.

Kısacası Kripto para birimleri için toz pembe günler artık geride kalmış gibi görünüyor. Ama bu tahmin ve yaşanan gelişmeler bile, yatırımcıların ilgisini azaltmak için yeterli olmuş değil...

Okuyucu Yorumları