BitTorrent Live ile canlı yayın!

Torrent üzerinden canlı yayın izlemek, BitTorrent'in Live uygulaması ile mümkün hale geliyor!

Torrent üzerinden canlı yayın

BitTorrent tarafından yayınlanan yeni TV, mobil ve masaüstü uygulamaları etkinlikleri canlı olarak yayınlama imkanı sunuyor ve BT'nin doğasına uygun bir şekilde bu uygulama peer-to-peer teknolojisini kullanmakta.

"Live" olarak adlandırılan araç, spor maçlarını, haberleri ve firmanın ortakları tarafından üretilen diğer programları canlı olarak yayınlamakta. Teknolojinin doğası gereği daha fazla insan katıldığında görüntü kalitesi artmakta. BT, bu platformun büyük seyirci kitlelerinin videoları canlı bir şekilde 10 saniyenin altında gecikme ile izlemesine imkan tanıdığını söylemekte. Live, birkaç yıl önce beta testine başlamıştı ve bu sürüm ile beraber ilk yayından itibaren öğrenilen her şey kullanılarak uygulama neredeyse baştan yazılmış durumda.

Uygulama ücretsiz olarak sunulmakta ve herkesin ulaşabileceği bedava programlar ile beraber geliyor. Bu programların arasında elektro festivalleri, MMA ve boks, çeşitli top oyunları, güncel olaylar ve teknoloji haberleri bulunmakta. Bir BT sözcüsü, uygulamanın "şu anda" bir sosyal yayın uygulaması olmadığını söylemekte. Başka bir deyiş ile bu uygulamayı, Periscope gibi kendi yayınlarınız için kullanamayacaksınız. Ancak gelecekte, firmanın reklam destekli ve ödemeli (üyelik veya izleme başına ücret olarak) yayın desteği sunması ile beraber arasından seçim yapabileceğiniz bol miktarda kanal olması bekleniyor. Apple TV için Live, iTunes'a bu hafta içerisinde sunulacakken, iOS, Android ve Mac OS X sistemleri için uygulamanın Haziran ayında sunulması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları