Bluetooth'ta Şimdi de BLURtooth Tehlikesi Ortaya Çıktı

Popüler kablosuz bağlantı yöntemi Bluetooth'ta bu defa da BLURtooth adı verilen bir güvenlik açığı çıktı. Peki, BLURtooth nedir ve nasıl korunulur?

Şimdi de BLURtooth tehlikesi

École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) ve Purdue Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Bluetooth 4.0'tan Bluetooth 5.0'a kadar kablosuz bağlantı standartlarında yeni bir açık keşfetmiş. İki akademik araştırmacının, "çift modlu" Bluetooth cihazlarını etkileyen ve BLURtooth adını verdikleri bu yeni güvenlik açığı, Bluetooth Classic ve Bluetooth Low Energy (BLE) bağlantı türlerini kullanan cihazları etkiliyor.

BLURtooth yöntemi, Bluetooth Classic ve Bluetooth Low Energy (BLE) eşleştirme sırasında paylaşılan güvenlik anahtarlarının gücünün yükseltilmesi ve alçaltılması ile üzerine yazılması ile tamamlanıyor. Tabii ki bunu yapan kişinin de menzil içinde olması şartı koşulurken, araştırmanın yayınlanmasının ardından Bluetooth SIG'den de hızlı bir açıklama yapılmış.

Bluetooth SIG (Special Interest Group) tarafından yayınlanan açıklamada işlemin nasıl gerçekleştiği ayrıntılarıyla belirtilirken, kullanıcıların bundan korunma yolunun cihazlarını güncel tutmak olduğu da paylaşılmış. Bluetooth SIG, Bluetooth kullanıcılarının, cihaz ve işletim sistemlerini üreticilerin önerdiği gibi en son güncellemeleri yüklediklerinden emin olması gerektiklerini söylüyor.

Okuyucu Yorumları