BMW 3.16i Sport testte!

Test merkezimize bir dev konuk oldu: BMW 3.16i Sport'un bizi en çok ilgilendiren yönünü test ettik!

BMW 3.16i Sport testte!

Video inceleme: BMW 3.16i Sport, CHIP Online test merkezine konuk oldu... İşte testimiz...

Teknoloji denince artık aklımıza sadece bilgisayarlar ve cep telefonları gelmiyor. İletişimin her şeyin önüne geçtiği, teknolojinin insan hayatını kolaylaştırmak için seferber olduğu günümüzde bize işlerimize odaklanmak için daha fazla zaman kalıyor.

CHIP Online olarak teknolojik oyuncakları test etmemize alışkınsınız. Cep telefonları, notebook'lar, tabletler, ekran kartları derken Türkiye'ye gelen pek çok yeni ürünü donanım test sayfalarımızda bulabiliyorsunuz. Bu hafta test merkezimizi ziyaret eden dev ise CHIP Online için oldukça sıradışı: Bir BMW 3.16i Sport'un bizi en çok ilgilendiren yönüyle, sizler için test ettik...

Devamı ikinci sayfada...

Biz neyi inceledik?

Biz neyi inceledik?

CHIP Online olarak bir aracı test ederken neye bakabilirdik? Performansına, virajlarda savrulup savrulmadığına, yakıt tüketimine değil herhalde... Onun yerine, bu BMW'yi, hayatımızı kolaylaştıran araç teknolojilerini size tanıtmayı hedeflediğimiz yeni yazı dizimizin ilk ayağı olarak kullanmaya karar verdik.

Bu incelememizde araç kullanırken bile iletişimi elden bırakmak istemeyen kullanıcıların hayatını tehlikeye atmamaları için mutlaka ama mutlaka kullanmaları gereken Bluetooth çözümlerine genel bir bakış atacak ve test merkezimize gelen BMW 3.16i Sport modelinin oldukça yaratıcı ve pratik olarak değerlendirdiğimiz Bluetooth iletişim çözümünü sizlerle beraber inceleyeceğiz.

Devamı üçüncü sayfada...

Araç kullanırken mutlaka...

Araç kullanırken mutlaka...

Test videomuzda da görebileceğiniz gibi, araç kullanırken gözü yoldan ayırmamak çok önemli. Bu yüzden bir Bluetooth araç kiti seçerken telefon arama, yanıtlama gibi işlemleri yaparken kullanıcıya mümkün olan en pratik çözümü sunan bir sistemi tercih etmeniz gerekli. Test merkezimizde incelediğimiz BMW 3.16i Sport modelinde bulunan ve sağ elle araç içi eğlence sisteminin tüm özelliklerini kontrol etmeye yarayan dairesel joystick, bu açıdan çok iyi düşünülmüş bir çözüm. İnceleme videomuzda bu joystick'i kullanarak arama, yanıtlama, görüşme gibi işlemlerin nasıl yapılabildiğini ayrıntılı olarak bulabileceksiniz.

Bu arada, videomuzda da belirttiğimiz noktayı tekrar vurgulayalım. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak, aslında kazaya davetiye çıkartmak demek. Zaten cezası da var. Bu yüzden şu dört noktayı aklınızda tutmalısınız:

Araç içinde telefon iletişimini minimuma indirin. Eğer uzun süre trafikte kalıyor ve cep telefonu ile mutlaka iletişim kurmanız gerekiyorsa bir Bluetooth araç kiti alın ve onunla görüşün. Bluetooth araç kitini kullanırken gözlerinizi yoldan kesinlikle ayırmayın. Yeni bir araç satın alacaksanız dahili Bluetooth araç kitinin mutlaka olmasına dikkat edin; zira dahili kitlerin kullanım kolaylığı ve araç içi entegrasyonu yüksek seviyede.

Şimdi gelin, CHIP Online'ın belki de en sıra dışı testini birlikte izleyelim... Tıklayın...