BofA: Ripple kararının etkileri belirsiz

Bankacılık devi Bank of America (BofA), Ripple kararının kripto endüstrisine etkilerinin belirsiz olduğunu kaydetti.

BofA: Ripple kararının etkileri belirsiz

Bankacılık devi Bank of America (BofA), Ripple-SEC davasına ilişkin değerlendirmesini yayınladı. Banka, mahkeme kararının kripto endüstrisine etkilerinin belirsiz olduğunu kaydetti. Son kararın durumu netleştirmek için yeterli olmadığı ifade edildi.

Raporda Ripple’ın XRP tekliflerinin benzersiz olduğuna dikkat çekilirken, geniş uygulamaların belirlenmesinin zor olduğu ifade edildi. anka, dijital varlıkların yaygın olarak benimsenmesi ve kurumsal katılım için düzenleyici çerçevenin çok önemli olduğu belirtildi. Mahkemenin son kararının durumu netleştirmek için yeterli olmadığına dikkat çekildi. Ripple, mahkemenin XRP kararının ardından kısmi zafer elde etmişti. Mahkeme, XRP’nin bireysel satışının menkul kıymet olarak görülemeyeceğine karar vermişti.

SEC, Ripple davasının temyize götüreceğinin sinyalini vermişti. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, tüm yaşanan süreçten SEC’in sorumlu olduğunu ifade etti. Garlinghouse, “SEC, hiçbir yasal yetkisi olmadığı halde kripto konusunda polis olduğunu ilan ederek bu karmaşayı yarattı” dedi. SEC Başkanı Gary Gensler, SEC’in Ripple davasının kararına itiraz edip etmeyeceklerine ilişkin açıklama yapmadı. Kurumun ne zaman temyize sürecini hayata geçireceği merakla bekleniyor. Diğer yandan Ripple, XRP zaferinin ardından yönünü Avrupa’ya çevirdi. Şirket, Birleşik Krallık ve İrlanda’da lisans başvurusu yaptı. Avrupa’da işe alımlar da hızlandırıldı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.