Bombalar patladı!

IFA 2012'nin ilk gününe damgasını vuran bombalar ve daha fazlası... Hepsi haberimizde...

Bombalar patladı!

Berlin'de başlayan IFA 2012 fuarının yıldızları notbook – tablet karışımı "hibrit" cihazlar olacak gibi görünüyor. Dev markalar, yeni hibritlerini ardı ardına tanıtmaya başladı.

Sony, daha önce de internete sızan VAIO Duo 11 isimli hibritini IFA 2012'de resmi olarak tanıttı. Cihaz hakkında çok fazla detay verilmese de, Windows 8 ile çalışacağı açıklanmış durumda. Cihaz hakkında açıklanan diğer bir detaysa, tahmin edebileceğiniz gibi, ayrılabilir bir klavyeye sahip olacağı. Donanım özelliklerindense, tanıtımda hiç bahsedilmedi.

Sony, VAIO Duo 11 ile birlikte, VAIO Tap20 isimli bir de hepsi bir arada sistemi tanıttı. Özel bir ayak üzerinde duran sistem, dilendiğinde bu ayağın yatırılması sayesinde, masaüstünde duran 20 inç'lik bir tablet gibi de görünebilecek.

Hbrit cihazları ile şov yapan bir diğer dev ise Asus oldu. Asus, Biri Windows 8, diğeri Windows RT ile çalışan iki hibrit sistemi IFA 2012'de resmi olarak tanıttı. Her iki model de, Asus Vivo adı altında satışa sunulacak. Windows 8'li Vivo 11.6 inç'lik ekrana, Atom işlemciye, 2 GB RAM'e ve 64 GB SSD'ye sahip olacak; NFC desteği de sunacak. Windows RT'li Vivo ise 10.1 inç büyüklüğünde olacak, NVIDIA Tegra 3 işlemci ile çalışacak. 2 GB RAM, 32 GB SSD ve NFC, cihazın sunduğu diğer özellikler.

Ve Samsung... Haberimizin ikinci sayfasında...

... Ve Samsung'un bombaları

... Ve Samsung'un bombaları
Samsung ATIV S

Geçtiğimiz günlerde Apple karşısında önemli bir patent davasını kaybeden şirketin, IFA 2012'de tanıtacağı iki cep telefonu ve bir de tablet kesinlik kazandı. Samsung, ilk olarak Windows Phone 8'li cep telefonunu, yani ATIV S'i tanıttı. 1.5 GHz'lik çift çekirdekli işlemci, 4.8 inç Super AMOLED ekran, 8 MP kamera, telefonın dikkat çeken özellikleri arasında. Telefon, 32 ve 64 GB olmak üzere, iki farklı depolama seçeneği ile satışa sunulacak.

Samsung'un, ATIV S ile birlikte, Marco adlı bir Windows Phone 8 telefonu daha tanıtması bekleniyor. Bu telefon ATIV S'e göre daha düşük bir donanım sunacak ve orta seviyeye hitap edecek. Ancak hakkında henüz bilinen bir detay yok.

Ve bir de tablet geliyor Samsung'dan... 10.1 inç'lik ATIV Tab adı verilen tablet, Windows RT işletim sistemine sahip olacak. ATIV Tab'ın özellikleri arasında çift çekirdekli, 1.5 GHz'lik işlemci bulunuyor. Tablet sadece 570 gramlık bir ağırlığa sahip olacak; kalınlığı ise 8.9 mm gibi oldukça ince bir ölçü sunacak. Cihazda hem USB, hem de uHDMI portları yer alırken, arka yüzde 5 MP'lik, ön yüzde ise 1.9 MP'lik kameralara yer verilecek.

Okuyucu Yorumları