Gelmiş geçmiş en acayip uyarılardan biri: "Bu kurbağayı yalamayın"

Yapılması bile yeterince garip görünen bu uyarı, görenleri hem güldürdü, hem de şaşırttı.

Şaşırtan uyarı: "Bu kurbağayı yalamayın"

Yapılması gereksiz gibi gözüken ama yine de yapılan ilginç uyarılar listenize yeni bir tanesini daha ekleyebilirsiniz. ABD Ulusal Park Servisi (NPS), Twitter'da Kaliforniya, Arizona, New Mexico ve Meksika'nın bazı bölgelerinde yaşayan Sonoran çöl kurbağasıyla ilgili biraz mizahi ama yine de ciddi tavsiyelerde bulundu.

NPS, parlayan gözleri varmış gibi görünen bir kara kurbağasının kamera görüntüsü ile birlikte göz alıcı "Tüm şan Hipno-kurbağa'nındır!" çağrısıyla konuyu başlattı. Fotoğraf, NPS tarafından yönetilen bir site olan Arizona'daki Organ Pipe Cactus Ulusal Anıtı'ndan geliyor.

"Hipno-kurbağa", animasyon programı Futurama'daki bir yaratığa gönderme. Kurbağa, gösterideki diğer karakterleri hipnotize etmesiyle bilinir ve günümüzdeki internet mimleri dünyasında özel bir yere sahip.

NPS, başlıktaki başka bir tweet'te şakayı "GENİŞLETİLMİŞ GARANTİ SATIN ALACAKSINIZ!" ünlemiyle sürdürdü.

Sonoran çöl kurbağası gerçek hayatta var olan bir hayvan. NPS, bu kurbağanın sesini "bir saniyeden az süren zayıf, düşük perdeli bir çağrı" olarak tanımlıyor. Bu bilgi dikkat çekici olabilse de, asıl önemli olan şey bu büyük kurbağayı yenilmez yapan özelliği.

Kurbağa, insanlar da dahil olmak üzere onunla temas eden diğer hayvanları hasta edebilen toksin salgılayan bezleri bulunuyor. Ayrıca bu toksin, bir halüsinojen olarak da ayrı bir üne sahip.

NPS, eğlenceli tweet dizisinde başka bir tweet'te "Bir ulusal parkta karşılaştığınız çoğu şeyde dediğimiz gibi, ister muz salyangozu, ister yabancı bir mantar, isterse gecenin köründe gözleri parlayan iri bir kara kurbağası olsun, lütfen yalamayın" uyarısında bulundu.

İnsanlar için kurbağanın zehrinden kaçınmak oldukça kolay; çoğunlukla yapmanız gereken tek şey kurbağayı yakalamaya çalışmamak. Ancak bu kurbağalar köpekler için tehlike arz edebilir. Arizona-Sonora Çöl Müzesi, köpeklerde kurbağa zehirlenmesinin belirtilerini "aşırı tükürük salgısı, düzensiz kalp atışı ve yürüyüş ve kendi ağzını patilemek" olarak listeliyor. Müze, köpeğin ağzını arkadan öne doğru yıkamak için bir bahçe hortumu kullanılmasını ve bir veterinere danışılmasını öneriyor. Toksin bir köpeği felç edebilir ve hatta ölümüne sebep olabilir.