Bu lazer, iPhone'nunuzun OLED ekranını kapatmanıza bile gerek kalmadan onarabiliyor

Yakında iPhone ekran sorunları, ekranı sökmeden ve hatta kapatmadan çözülebilir. Paylaşılan bir videoda lazer tabanlı OLED ekran makinesi, ekranı çıkarmadan ve kapatmadan onarımı gerçekleştirebiliyor. Ayrıca kullanıcıların devamlı karşılaştığı ekranda beliren çizgiler de düzeltebiliyor.

iPhone'ların OLED ekranlarını, kapatmaya bile gerek kalmadan tamir eden lazer

En büyük iPhone endişelerimizden biri, ekranın kırılması. Bu yüzden hala iPhone ekran koruyucuları ve kılıflar kullanıyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde akıllı telefon tamircileri bazı ekran sorunlarını ekranı sökmeden ve hatta kapatmadan çözebilecekler gibi görünüyor. Bu, mobil cihazlar için OLED panel üretiminde kullanılmaya başlanan lazer teknolojisi sayesinde mümkün olabilir.

iPhone ekranı bu haliyle oldukça dayanıklı, ancak kazalar meydana gelebiliyor. Kimse kırık ya da arızalı ekrana sahip bir telefon kullanmak istemez. Mesele sadece ekran onarım maliyeti de değil. Aynı zamanda ekranın değiştirilmesi de zahmetli bir iş. Bu da telefonu yedeklemek ve teslim etmeden önce verileri silmek anlamına geliyor.

Yazının sonundaki videoda göreceğiniz lazer tabanlı OLED ekran makinesi işte bu noktada işe yarayabilir. Bir OLED ekranda beliren çizgileri düzeltebiliyor ki bu OLED cihazları etkileyen çok spesifik bir ekran sorunu. Ayrıca, ekranın tamamen değiştirilmesini gerektiren bir sorun.

Lazer makinesi OLED panelin içindeki görünmez izleri sabitleyerek ve elektrik akışını yeniden sağlayarak çizgileri ortadan kaldırabiliyor. Görünüşe göre ekran üreticilerinin Apple'ın OLED panelleri üretmek için kullandıkları lazer makineleri temel alınıyor. Makine, ekranı çıkarmadan ve ekranı kapatmadan onarımı gerçekleştirebiliyor.

Süreç oldukça hızlı görünüyor ve ekran onarım işlerinin önemli ölçüde ucuzlamasını sağlayabilir. Çoğu insan yeni ekran almak zorunda kalmayabilir.

Lazer tabanlı OLED onarımı elbette mükemmel değil. OLED paneli kaplayan cam kırılmışsa çalışmıyor. Ayrıca, ekranda herhangi bir su hasarı olmaması lazım. Bununla birlikte, rutin olarak insanların OLED ekranlarında beliren çizgilerden şikayet ettiklerini görüyoruz. Aşağıdaki videodaki onarım süreci bunun için...

Video, bu makinelerden birinin yaklaşık 12.000 dolara mal olacağını açıklıyor. Bu, herhangi bir tamirhane için büyük bir yatırım, ancak kendini amorti edebilecek bir yatırım olduğu da kesin. Bununla birlikte, Apple'ın iPhone OLED panellerini onarmak için mağazalarında benzer bir teknoloji kullanıp kullanmayacağı belli değil. Ya da Apple'ın yetkili iş ortaklarının bu tür onarımları destekleyip desteklemeyeceği... Yine de bu yenilik heyecan verici.

Lazer makinesinin OLED panelleri ve esnek kabloları nasıl onardığını görmek için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.