Bu minik kutu modem değil, PC...

Resimde gördüğünüz şeyi bir modem sanabilirsiniz ama o, aslında komple bir bilgisayar!

Modem değil, PC...

Microsoft'un Windows 8 için planladığı "güvenli başlat" girişimine tepkiler sürerken, alternatifleri de bir bir piyasaya çıkmaya devam ediyor.

Linux Mint projesi kapsamında CompuLab iş birliğiyle sunulan mintBox bunlardan en yenisi. Linux Mint ön-kurulumlu bu yeni mini bilgisayarın piyasayı hareketlendirmesi bekleniyor.

Linux Mint kurucusu Clement Lefebvre, yeni cihazlarını "minik, sessiz ve çok yönlü" olarak tanımlıyor. DVD kabından daha küçük boyutlara sahip olan mintBox'ın bağlantı paketi de mevcut.

CompuLab'in fit-PC3'ü baz alınarak geliştirilen mintBox, basınçlı metal bir gövdeye sahip. Lefebvre ayrıca 250GB sabit disk özellikli cihazın "tamamen sessiz" çalıştığına dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak Cihazın 8 USB girişi, Bluetooth, Wi-fi ve Ethernet bağlantıları, DVI adaptörü ve HDMI girişi bulunuyor.

mintBox'ın "basic" ve profesyonel olmak üzere iki adet modeli mevcut. 476 dolar fiyatı olan basic modelin 1.0 GHz çift çekirdekli APU G-T40N ve 4GB RAM özellikleri bulunuyor. 1.65 GHz çift çekirdekli APU G-T56N ve 8GB RAM özellikli profesyönel model ise 549 dolardan satışa sunuluyor.

Okuyucu Yorumları