Bu programlarla Mp3 profesörü olun!

CHIP Online Mp3 işleme yazılımlarına göz atıyor ve her amaca yönelik olarak bedava öneriler sunuyor

Mp3 programları

Mp3 standardı hayatımıza öylesine girdi ki, artık Mp3 desteği olmayan herhangi bir medya aygıtını alanlara "kazık yemiş" gözü ile bakılıyor. Bilgisayarında Mp3 arşivi olmayan biri ile tanıştığınızı hatırlıyor musunuz, uzun zamandır?

Mp3 dosyaları müzik dinlemeyi çok pratik ve çok seçenekli hale getiriyor, doğru. Ancak Mp3 standardının nimetlerinden tam olarak yararlanabiliyor muyuz? Bu soruya cevabınız "hayır" ise, veya bilgisayarınızdaki Mp3 dosyalarının arasında kaybolduğunuzu düşünüyorsanız bu yazıyı okumaya devam edin. Zira bu yazıda Mp3 işleme yazılımlarına göz atıyor ve her amaca yönelik olarak en iyileri ile sizi tanıştırıyoruz.

Mp3 dinlemek için

Mp3 dinlemek için

Bilgisayarınız ile birlikte Windows üzerine kurulu olarak gelen Medya oynatıcının bir süre sonra Mp3 dinlerken size yeterli olmadığını düşünmeye başlayacaksınız. Bu durumda işte size üç alternatif

VLC Player
Sistem kaynaklarını inanılmaz ölçüde tasarruflu kullanıyor. FLV de dahil olmak üzere hemen hemen her türlü ses ve video formatını tanıyor, problem çıkartmadan tak diye çalıyor.
Download: VLC Player

Winamp
Bir çok kullanıcı tarafından Mp3'ü icat eden ve topluma sevdiren bir uygulama olarak nitelendirilen Winamp sürekli olarak geliştiriliyor. Kullanıcı tarafından özelleştirilebilecek bir çok bölümü var.
Download: Winamp

Songbird
Internet desteği çok iyi olan ve bir çok eklentisini bulabileceğiniz bir medya oynatıcı. Sistem kaynakları konusunda biraz savurgan ama...
Download: Songbird

Arşivleme, organizasyon, kategorizasyon...

Arşivleme, organizasyon, kategorizasyon...

Eğer dev bir müzik koleksiyonunuz varsa ve aradığınız Mp3 şarkısını bulana kadar yıllarınızı harcıyorsanız artık bu koleksiyona bir çeki düzen vermenin zamanı gelmiş demek ki.


Media Monkey
Türünün ilk örneklerinden ve en iyilerinden biri. Mp3 tag bilgilerini düzenleyebilir, formatlar arası dönüştürme yapabilir, CD kaydedebilirsiniz. iPod desteği de var. Daha ne olsun?
Download: Media Monkey

J River Media Jukebox
Çok iyi özelliklere sahip. Dahası, başarılı bir jukebox uygulaması olarak da kullanılabiliyor.
Download: J River Media Jukebox

MP3 Tagger
Mp3 dosyalarının ID bilgilerini görmek, düzenlemek ve organize etmek istiyorsanız daha iyisini bulamazsınız. Ayrıca bu ücretsiz bir program!
Download: MP3 Tagger

Müzik kopyalamak ve dönüştürmek

Müzik kopyalamak ve dönüştürmek

CD'leriniz, DVD'leriniz günün birinde çalışmamaya başlayabilir. Tozlanır, çizilir, kaybolur, kırılır. Bu tür felaketler başınıza gelmeden önce müzikleri bilgisayarınıza kopyalamak (ripping) ve bir dijital arşiv oluşturmak istiyorsanız, bu programlara bir göz atın:

FreeRip
Ücretsiz bir CD rip uygulaması. CD'den müzikleri alıp Wav, MP3, WMA, Ogg Vorbis veya FLAC formatında kaydedebiliyor. Aynı zamanda dijital müzik formatları arasında da dönüştürme yapabiliyor.
Download: FreeRip

Audio Grabber
Harika bir CD rip programı. Internet üzerinden FreeDB veritabanlarına bağlanıp Mp3 dosyalarının ID bilgilerini otomatik olarak oluşturabiliyor.
Download: Audio Grabber


CDex
Temel bir dönüştürücü. Tamamen ücretsiz ve kullanımı çok pratik.
Download: CDex

Ses editörleri

Ses editörleri

Eğer bir ses editöründen çok fazla şey bekliyorsanız size fazla iyi haberimiz yok. Çünkü ücretsiz alternatifler maalesef çok yetenekli değiller. Ama "çok fazla yeteneğe ihtiyacım yok, çok basit işlemler yapacağım" diyorsanız aşağıdaki uygulamalar elbette işinizi görecektir...

Goldwave
Bu bölümün ağır topu. GoldWave yazılımıyla ses dosyalarını 25 tane efekti kullanarak düzenleyebiliyorsunuz. Program en önemli ses formatları olan WAV, RAW, AIF ve MP3 formatlarını destekliyor.
Download: Goldwave

Audacity
Açık kaynak kodlu ve çok fazla sistem kaynağı tüketmeyen bir uygulama.
Download: Audacity

Wavosaur
Tek bir EXE dosyası. Kurulum yok, dert yok. Temel işlemler. Sadece WAV desteği...
Download: Wavosaur

Okuyucu Yorumları