Biri yakın geçmişin amiral gemisi olan bu Samsung telefonlar, artık güncelleme almayacak

Samsung Galaxy S10 ve Galaxy A50 için yolun sonu nihayet geldi. Bu telefonları kullanan kullanıcılar, artık aylık güvenlik güncellemelerini alamayacak.

Galaxy S10 ve A50 kullanıcılarına kötü haber

Samsung’un Galaxy S10 ve Galaxy A50 modelleri ülkemizde de pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Her 2 telefon da piyasaya çıktıkları zamandan bu yana severek kullanılırken artık yavaş yavaş ömürlerinin sonuna doğru geliyorlar: Galaxy S10 ve Galaxy A50 aylık güvenlik güncellemelerine veda ediyor.

Samsung Galaxy A50 Şubat 2019’da, Galaxy S10 serisi ise Mart 2019 yılında piyasaya sürülmüştü. Galaxy S10 serisinin son aldığı büyük Android güncellemesi Android 12 (One UI 4.1) olurken, Galayx A50 ise son olarak Android 11’i almıştı. Telefonlar 2 yıl boyunca aylık güvenlik güncellemelerini de almışlardı. Ancak artık güvenli güncellemeleri de bu kadar sık olmayacak.

Eğer Samsung Galaxy S10 veya Galaxy A50 sahibi iseniz, bundan sonraki süreçte de güvenlik güncellemelerini almaya devam edeceksiniz, ancak bu güncellemeler 3 ayda bir gelecek ve bu güncellemeler 1 ya da 2 yıl boyunca gelmeye devam edecek, sonrasında ise artık güncellemeler tamamen durdurulacak ve telefonlar ömürlerinin sonuna ulaşacaklar.