Bu testi sadece Samsung ve Nexus cihazları geçti!

Ünlü güvenlik araştırmacısı, Samsung ve Nexus dışındaki Android cihazları tavsiye etmiyor!

Sadece Samsung'lar ve Nexus'lar...

Google'ın, Android cihazları daha güvenli bir hale getirmek için bir hayli çaba gösterdiği bir gerçek. Firmanın, aylık güvenlik güncellemeleri sağlamak için Android cihaz üreticileriyle görüşmeler yürüttüğü fakat çoğu cihaz üreticisinin sözlerinde durmadığı biliniyor. Bunun en önemli yansımalarından birisi de ünlü bir güvenlik araştırmacısının Android kullanıcılarına yönelik sadece Samsung ya da Nexus cihazlarını almaları yönündeki tavsiyesi.

Duo Labs'te yer alan habere göre, saygın bir güvenlik uzmanı ve aynı zamanda Qualcomm'a ait Product Security Hall of Fame'in bir üyesi olan Gal Beniamini, Mayıs ayının güvenlik yamasını almayan bütün Android cihazlarını etkileyen ciddi bir açık tespit etti. Buna göre, söz konusu yamayı almayan telefonlar tüm Android cihazlarının yüzde 57'sini oluşturuyor.

Test edilen cihazlar arasında yalnızca son dönemde piyasaya sürülen Samsung ve Nexus cihazlarının gerekli güvenlik ölçütlerini karşıladığı ortaya çıktı. Samsung'un son yıllarda Galaxy cihazlarına düzenli olarak aylık güvenlik güncellemeleri ilettiği biliniyor.

Okuyucu Yorumları