Büyük Giza Piramidi içinde tur atmaya ne dersiniz? İşte bunu yapmanın en kolay yolu

Artık Büyük Giza Piramidi olarak da bilinen Khufu Piramidi’nin içine girip içeride tur atma şansına sahipsiniz. İşte bunu yapmanın en kolay yolu...

Büyük Giza Piramidi içinde tur atmaya ne dersiniz?

Artık Büyük Giza Piramidi’nin içinde 3 boyutlu dijital bir tur atma şansına sahipsiniz. Khufu Piramidi olarak da bilinen piramit, üç iç odanın içinde sanal olarak gezinebilmeniz için araştırmacılar tarafından fotoğraflandı.

Tur, 820 yılında soyguncular tarafından açıldığına inanılan bir tünelden girmenizle başlıyor. Tura piramidin tepesindeki Kral odası, ortadaki Kraliçe odası ve amacı bilinmeyen bir yeraltı odası dahil. Giza Piramitleri aslında 3 piramitten oluşsa da, Khufu Mısır piramitlerinin en büyüğü olarak biliniyor ve Dördüncü Hanedan firavunu Khufu'nun mezarına ev sahipliği yapıyor.

Khufu piramidinin yapımına MÖ 2.550 yılı civarında başladı. Piramit, her biri ortalama 2,5 ila 15 ton ağırlığında yaklaşık 2,3 milyon taş blok kullanılarak inşa edildi. 800 kilometreden (500 mil) uzaktaki Aswan'dan getirtilen 8.000 ton graniti oraya götürmek bile başlı başına bir zorluktu.

Piramidin yıllardır köleler tarafından inşa edildiği düşünülüyordu. Ancak 1990'larda, yakınlardaki Khafre ve Menkaure piramitlerinde yapılan keşifler, piramitlerin aslında ücretli işçiler tarafından yapıldığını ortaya koydu. Zira kerpiç mezarlarda yanlarında ahirete götürmek üzere içki ve ekmekle gömülen işçiler bulundu. Bu ayrıcalık kölelere verilmezdi.

Bu etkileyici dijital tura katılmak için buraya tıklamanız yeterli...