Çalınan AirPods 2'sinin peşine düştü, "kahramanca" geri aldı

Bir Twitter kullanıcısı, çalınan AirPods 2'lerini nasıl "kahramanca" geri aldığının hikayesini işte böyle anlattı.

Çalınan AirPods 2'sinin peşine düştü, "kahramanca" geri aldı

Yenilenen Find My (Bul) sistemi, AirPods Pro 2'nin sunduğu en faydalı özelliklerden biri. Ultrawideband U1 çip sayesinde, AirPods'unuzun ve kutusunun nerede olduğunu her zaman takip edebilirsiniz. Brezilyalı bir AirPods sahibi, spor salonunda unutmasının ardından çalınan AirPods Pro 2 cihazını bu özellik sayesinde on gün sonra geri alabildi.

Twitter kullanıcısı Riberio, çalınan bir AirPods Pro 2 ile ilgili hikayesini paylaştı. AirPod'larını spor salonunda unuttuğunu ve birisinin Kayıp Eşya'ya iade edilmek yerine kablosuz kulaklıklarını alıp eve götürdüğünü söyledi.

Söylediğine göre hırsız, daha sonra AirPods Pro 2'yi kendilerininmiş gibi kullanmaya başladı. Kulaklıkları işyerine, evlerine ve hatta sahile götürdü. Ribeiro, hırsızın kendisine daha yakın bir yerde olmasını beklediğini ve işaretli adrese gitmeye karar verdiğini söylüyor.

Söylediğine göre bu adres ticari bir adresti. “Kapı zilini çaldıktan sonra, resepsiyonist beni bir satıcıyla konuşmaya götürdü. Anında onu spor salonundan tanıdım. Kapıyı kapattığında ‘Ses Çal’ düğmesine bastım ve AirPods Pro kutum çalmaya başladı. Cebinde bir şeyin çaldığını söyledim ve AirPods Pro 2'yi aldığında ondan aldım ve sahibi olduğumu söyledim.

Ribeiro, hırsızın hiçbir tepki veremeden şok olduğunu söyledi. Bu adamın AirPod'larını taktığı ve ardından eve gittiği konumların bazılarının ekran görüntüsünü gösterdi. İlginç bir şekilde, hırsız bir iPhone değil, bir Android telefon kullanıyordu.

Ancak bu hikayenin mutlu bir sonu olsa da, herhangi bir cihazınız çalındıysa, hırsızın kim olduğunu ve neler yapabileceğini bilmediğiniz için kendi başınıza takip etmemeniz gerektiğini, polise haber vermeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var.