Canon'dan DSLR seviyesinde performans!

Canon'un yeni portatif kamerası, DSLR makinelere çok yakın bir fotoğraf kalitesi sunuyor!

DSLR seviyesinde performans!

Canon PowerShot G1 X Mark II, bir DSLR modeliyle elde edilene çok benzer görüntü kalitesi sunuyor. Bu yeni model, fotoğrafçılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda yapılan mühendislik çalışmalarıyla geliştirildi.

Paslanmaz çelik gövde ve tamamı alüminyumdan metal dış kaplamayla, tasarımı komple yeniden ele alınarak iyileştirilen bu fotoğraf makinesine, dayanıklılığı ve profesyonel kullanım olanaklarını artıran büyük bir ergonomik sap da eklendi. Hem kompakt hem de rahat kullanılan bu model, güven duyabilecekleri ve mevcut iş akışlarına hiçbir sorun yaşamadan entegre edebilecekleri bir portatif ve yüksek performanslı fotoğraf makinesine ihtiyaç duyan talepkar ve deneyimli fotoğrafçılar için iyi bir çalışma yoldaşı.

Daha net, daha parlak çekimler için daha akıllı bir sensör

PowerShot G1 X Mark II modelinin gücü, büyük 1,5 tip Canon CMOS sensöründen geliyor. Rakip modellerdeki klasik 1,0 tip sensörden iki kat daha geniş sensör yüzeyiyle APS-C boyutlu DSLR sensörlere kıyasla daha sığ alan derinliği sunuyor. Bu sayede, profesyonel görünümlü portre ve makro fotoğrafçılık için ideal bir seçenek. Yeni sensör yapılandırması bu modelin, ister 12,8 Megapikselde varsayılan 3:2 en/boy oranında ister 13,1 Megapikselde 4:3 en/boy oranında görüntü çekimi yapılsın, lens görüntü dairesi genişliğinin tamamını kullanması ve tamamına uyum göstermesi anlamına geliuor. Bu özellik sayesine model, yaratıcı kompozisyonlar oluşturmasına imkan tanıdığı gibi mevcut DSLR düzenleme işlemlerine kolay bir şekilde entegre olabiliyor.

Sensör piksellerinin kısa bir süre önce lanse edilen PowerShot G16'dan 4,5 kat daha büyük olmasıyla sensörlerin ışığa karşı duyarlılığı artıyor, daha az dijital parazit üretiyor ve dolayısıyla düşük ışık altında daha iyi çekim imkanı sunuyor. Piksellerin daha büyük olması, aynı zamanda, daha geniş bir dinamik aralık sunarak, görüntünün parlak ve karanlık alanlarındaki ayrıntıları daha net bir şekilde ortaya çıkarır.

Kompakt bir gövdede üstün optikler

Kompakt bir gövdede üstün optikler

Kompakt bir gövdede üstün optikler

Canon'un optik deneyim mirasından yararlanan yeni bir süper parlak f/2.0-3.9 lens, foto muhabirleri veya fotoğrafçılık tutkunlarının ihtiyaç duyduğu hızı, kaliteyi ve çok yönlülüğü sunuyor. Bu lens kompakt olmasına rağmen, tam zumlama yapıldığında bile f/3.9'luk geniş diyafram değerini koruyarak mükemmel düşük ışık performansı ve alan derinliğini kontrol edebilme özelliği sağlıyor. 24-120mm odak uzaklığı aralığı ve 9 ağızlı diyaframıyla 5x optik zum lensi, geniş açılı manzaralardan kusursuz arka plan bulanıklılığına sahip yakın plan portrelere kadar, inanılmaz ölçüde geniş bir konu portföyünde çekim yapmakta uzman. ZoomPlus özelliği zumlamada erişim alanını dijital olarak iki katına çıkarak daha fazla esneklik sunarken, yakın plan çekimlerde PowerShot G1 X Mark II, 5 cm'ye kadar makro çekimler yapılabilmesine imkan tanıyor.

Doğru ve özelleştirilebilir odaklanma ve kadrajlama

Kompakt bir gövdede uzman performans sunmak için tasarlanan PowerShot G1 X Mark II'de profesyonel seviyede kontrol sunan çeşitli geliştirmeler yapılmış. Bunlardan ilki, PowerShot G1X modelindeki 9 AF noktasına sahip AiAF Sistemi geliştirilmiş ve AF noktası sayısı 31'e çıkarılmış. AF noktalarının sayısının artması ve kare içindeki kapsamının genişlemesiyle, sığ alan derinliğine sahip görüntüler oluşturulurken fotoğraf makinesinin konuya doğru bir şekilde kilitlenme kapasitesi artırılmış durumda.
PowerShot G1 X Mark II'nin tamamen özelleştirilebilir Çift Lens Kontrol Halkası istenen fotoğraflama sonuçlarının daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Ergonomik bir şekilde yerleştirilen Adım ve Sürekli Halkaları, zum, diyafram ve enstantane hızı dahil olmak üzere parametre ayarları artımlarının güvenli bir şekilde yapılmasını sağlarken, rahatça kullanılan Sürekli Halka, manuel odaklanma sırasında ince ayar yapılması özelliği de sunuyor.

Fotoğraf makinesinin 7,5 cm (3.0") LCD dokunmatik ekranıyla kolay kadrajlanma yapılması, fotoğrafçılara işlevlerin kontrolünde ekstra bir seçenek sunuyor. Alınan ve işlemden geçirilen renk aralığının aynısı olan sRGB spektrumlu yüksek çözünürlüklü ekran görüntüsü, fotoğrafçıların güvenli bir şekilde çekim yapabilmeleri ve fotoğrafları yüksek bir doğrulukla incelemeleri anlamına geliyor.

DIGIC 6 ve Akıllı IS ile yüksek performans

En yeni nesil Canon görüntü işlemcisi DIGIC 6 ile üretilen PowerShot G1 X Mark II, çok farklı çekim koşullarında üstün sonuçlar sunuyor. DIGIC 5'ten 2,4 kata kadar daha hızlı olan ekstra işleme gücü, düşük aydınlatmalı çekim ortamlarında daha net, daha düşük parazitli JPEG görüntüler ve MP4 videolar elde etmeye yarıyor. Ayrıca, cihazın genel çekim gecikmesinde yanıt verme hassasiyetini %56 oranında azaltan bu işlemci, hızlı kesintisiz sürekli çekim imkanı sunduğu gibi Arka Planda Odaksızlık ve elde HDR gibi özelliklerin kullanılmasını sağlıyor.

Paylaşılmaya hazır yaratıcı görüntüler

PowerShot G1 X Mark II'de fotoğrafçıların yaratıcılığını hayata geçiren ve güçlendiren çeşitli yeni özellikler de var. Güçlendirilmiş Yıldız Modunda artık yeni bir Yıldız Portre seçeneği de mevcut. Bu yeni seçenekle kullanıcılar, yıldızlı gökyüzü altında mükemmel bir şekilde pozlanmış konu çekimleri yapabilirler. Çekimi, paylaşımı ve yedeklemeyi kolaylaştırmak için PowerShot G1 X Mark II'ye yeni Wi-Fi özellikleri de eklendi . Bunlar arasında, NFC özellikli akıllı cihazlarda cihazları birbirine dokundurarak çabucak başlatmak için dahili NFC yer alıyor. Kullanıcıların tek yapması gereken görüntüleri akıllı telefonlarına aktarmak ve sonra görüntülerdeki hücresel verileri kullanarak fotoğraflarını istedikleri her yerde yükleyip paylaşmak.

Okuyucu Yorumları