Canon'dan Transformers sürprizi: Bu "fotoğraf makinesi" aslında bir Transformers robotu

Canon'un yeni "fotoğraf makinesi" aslında bir fotoğraf makinesi değil, bir Transformers robotu...

Canon'dan Transformers'a dönüşen "fotoğraf makinesi"

TFormers'ın haberine göre, yakın gelecekte bir Canon EOS R5'i elinize aldığınızda onun aslında bir Transformer olduğunu keşfedebilirsiniz. Bu hayal, Takara Tomy (Transformers oyuncaklarının arkasındaki Japon şirketi) ve Canon (tahmin edebileceğiniz gibi Canon kameraların arkasındaki Japon şirketi) arasındaki işbirliği sayesinde gelecek yıl gerçeğe dönüşüyor.

Bu işbirliği, katlanarak şaşırtıcı derecede gerçekçi görünen Canon aynasız fotoğraf makinelerine dönüşebilen bir çift Transformers figürünün ortaya çıkmasıyla sonuçlandı. Bu fotoğraf makineleri, ilk bakışta çalışan kameralarla karıştırılabilecek kadar gerçekçi gözüküyor. Ancak 19.800 ¥ (yaklaşık 147 dolar) olan fiyatlarından da tahmin edilebileceği gibi aslında gerçek boyutunun yalnızca yüzde 80'inde olan ve işlevsel olmayan kopyalar. Ancak Takara Tomy'nin daha önce çalışan MP3 çalar Transformer oyuncakları ürettiği düşünüldüğünde, çalışan bir kamera olabileceği fikrinin o kadar da çılgınca olmadığını söyleyebiliriz.

Belki de en dikkat çekici detaylardan biri, her iki figürde de bulunan, Transformers'ın kullanması için kalkanlara dönüşen lens kapağı olabilir. Bir başka detay da, her iki figürün de bazı tanıtım görüntülerinde tutuyor gibi göründüğü minyatür kameralar. Bir figür Optimus Prime'ı temel alırken, diğeri ise Decepticon Refraktor'u temel alıyor.

Her iki Transformers figürünün de önümüzdeki yıl 25 Şubat'ta Japonya'da piyasaya sürülmesi planlanıyor ve TFW2005, ön siparişlerin şu andan itibaren 28 Eylül'e kadar açık olduğunu bildiriyor. Küresel olarak satılıp satılmayacakları ise belli değil.