Cep devinden yalan habere sert cevap

Cep devi, hakkında çıkan haberlere kızdı, sert bir cevap verdi. Üstelik bir de müjdeyle birlikte...

Cep devinden sert açıklama!

Blackberry'nin sahibi Research in Motion (RIM) yakın zamanda çıkan bir habere karşı açıklama yapma gereği duydu. Playbook üretimiminin durduğu dedikoduları Barron Raporu'yla ortaya çıkmıştı. Üretici firmayı kaynak olarak gösteren raporda üretimin durdurulduğu, RIM'in başka bir tablet projesine de girişmeyeceği belirtiliyordu.

Bu önemli haber bir süre kamuoyunu meşgul edince RIM de açıklama yaptı: "Normalde dedikodu seviyesindeki, kimden çıktığı belli olmayan saçma haberlere karşılık vermiyoruz ama BlackBerry PlayBook'un üretiminin durdurulduğu haberi, şirketimize zarar vermeyi amaçlayan bir kurgudan ibarettir. Tablet piyasasına yoğunlaşmaya devam edeceğiz."

İlk olarak Nisan 2011'de piyasaya sunulan 7 inçlik PlayBook ilk mali çeyrekte 500.000 adet satıldı. Daha sonra talep ciddi oranda düştü ve 200.000 tablet, tüm ikinci mali çeyreğin satış rakamı oldu. Bunun nedenlerini araştırdıklarını belirten RIM yetkilileri temel olarak maliyet konusuna odaklanacaklarını açıkladılar. Bu açıklamayı, daha ucuz PlayBook'ların geleği müjdesi şeklinde yorumlamak mümkün. PlayBook'u daha uygun bir fiyata piyasaya sürmek için çalışan firma yetkilileri, tablet piyasasında RIM'in de ciddi bir oyuncu olmak istediğini belirttiler.

Talep azlığı dolayısıyla fiyatı iyice düşen tabletin, yurtdışı piyasasında 299$'a kadar düştüğünü hatırlatmakta da fayda var.

Okuyucu Yorumları