ChatGPT, yapay zekanın karanlık yüzünü de ortaya çıkartmaya başladı

Yapay zekanın yeteneklerini ortaya koyan ChatGPT, bu sefer kötü amaçlı yazılımlar ile gündemde...

ChatGPT hakkında korkutan araştırma

ChatGPT manşetlerdeki yerini korumaya devam ederken, bu sefer tamamen istenmeyen nedenlerle uyarı konusu oldu. Check Point Research (CPR) siber güvenlik araştırmacıları, aracın siber suçlular tarafından tehlikeli kötü amaçlı yazılımları ve fidye yazılımlarını iyileştirmek (ve bazen sıfırdan oluşturmak) için kullanıldığını gözlemledi.

Ekip, siber suçluların ChatGPT'nin yardımıyla bilgi hırsızları, şifreleme araçları ve diğer kötü amaçlı yazılımları oluşturmayı tartıştığı yer altı bilgisayar korsanlığı forumlarında çok sayıda gönderi tespit ettiklerini söyleyerek araştırmalarının sonuçlarını yayınladı. Daha da kötü bir şekilde, bazı yazarların programlama dünyasında tamamen yeni gibi görünmesi, aracın siber suçlara giriş engelini önemli ölçüde azaltmak için kullanılabileceğinin sinyalini veriyor.

Siber suçlular, kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı oluşturmanın yanı sıra, destekleyici yazılım oluşturmak için yapay zeka destekli sohbet robotunu da kullanıyor. Bir bilgisayar korsanı, bu aracı, diğer bilgisayar korsanlarının ödeme verileri, kötü amaçlı yazılımlar ve ayrıca uyuşturucu ve ateşli silahlar gibi yasa dışı ve çalıntı malları alıp satabileceği bir pazar yeri oluşturmak için kullandığını açıkladı. Platformda yapılan tüm ödemeler kripto para birimleriyle yapılıyordu.

Check Point Tehdit İstihbarat Grubu Yöneticisi Sergey ShykevichSiber suçlular ChatGPT'yi çekici buluyor. Son haftalarda bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı kod yazmak için onu kullanmaya başladığına dair kanıtlar görüyoruz” diyor ve devam ediyor: “ChatGPT, bilgisayar korsanlarına iyi bir başlangıç noktası vererek süreci hızlandırma potansiyeline sahip. ChatGPT, geliştiricilerin kod yazmalarına yardımcı olmak için iyi amaçlarla kullanılabileceği gibi, kötü amaçlar için de kullanılabilir. Bu raporda analiz ettiğimiz araçlar oldukça basit olsa da, daha gelişmiş tehdit aktörlerinin yapay zeka tabanlı araçları kullanma yöntemlerini geliştirmesi an meselesi. CPR, önümüzdeki haftalarda ChatGPT ile ilgili siber suçları araştırmaya devam edecek.

ChatGPT, kısa bir süre önce OpenAI tarafından yayınlanan, yapay zeka destekli bir sohbet robotu. Genel kullanıma sunulduğundan bu yana, aracın yüksek kalitesi çok dikkat çekti ama aynı zamanda bir miktar korkuya da neden olmaya başlamış gibi görünüyor.