ChatGPT artık kim olduğunuzu ve hatta ne istediğinizi bile bilecek

Getirilen yeni "özel talimatlar" sayesinde, bir sorunuz olduğunda OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT'ye hayat hikayenizi anlatmak zorunda kalmayacaksınız.

ChatGPT artık kim olduğunuz tanıyabilecek

ChatGPT'nin en yeni özelliği biraz daha az yazmanızı sağlamak için geliştirildi. Buna "özel talimatlar" adı veriliyor ve sohbet robotunuza sizin hakkınızda her zaman bilmesi gereken şeyleri ve sorularınıza nasıl yanıt vermesini istediğinizi söyleyebileceğiniz bir yer sunuyor.

Bu özellik beta aşamasında, ChatGPT'nin çalıştığı her yerde çalışıyor ve bugün İngiltere ve AB hariç her yerde ChatGPT Plus aboneleri için isteğe bağlı olarak kullanıma sunuldu.

OpenAI'de model davranışları ve ürün üzerine çalışan Joanne Jang verdiği örnekte, “eğer bir öğretmenseniz, özel talimatlarınıza ‘üçüncü sınıfa ders veriyorum’ yazabilirsiniz, böylece Ay hakkında ilginç gerçekleri her sorduğunuzda, bot cevabını doğru yaş grubuna göre uyarlayacak’ diyor.

Kullanıcıların özel talimatlarını tam olarak nasıl oluşturacaklarını ve ChatGPT'nin bunları nasıl yorumlayacağını söylemek hala zor. Bir anlamda, bu talimatları eklemek yalnızca sorgunuzun karmaşıklığını artırır, bu da ChatGPT gibi bir aracı yanlış yapmaya veya bilgi uydurmaya daha da eğilimli hale getirebilir.

Nihayetinde, özel talimatların daha dinamik ve etkileşimli olabileceği söyleniyor. Siz ChatGPT'ye kendinizi anlatırken o da aynı anda sizin hakkınızda bilgi edinmeli, tüm bu bilgilere erişmek ve istediğiniz gibi ayarlamak kolay olmalı. OpenAI ayrıca özel talimatlarınızın sistemin güvenlik araçlarını geçersiz kılamayacağından emin olmak istiyor. Şirket ayrıca talimatlarınızdan ve sorgularınızdan kişisel olarak tanımlayıcı bilgileri kaldırmaya çalışacağının da sözünü veriyor.