ChatGPT'yi kandırdı; Windows için geçerli etkinleştirme anahtarı ürettirdi

ChatGPT'yi kandırmayı başaran bir YouTuber, bu sayede onu Windows 95 için bir "etkinleştirme anahtarı oluşturucuya" çevirdi.

ChatGPT'yi kandırıp Windows için etkinleştirme anahtarı ürettirdi

YouTube içerik oluşturucusu Enderman, OpenAI'nin ChatGPT'sini kandırarak Windows 95 için birkaç geçerli etkinleştirme anahtarı oluşturmayı başardı. 2003 yılında desteği tamamen sonlandırılan Windows 95'in artık terk edilmiş bir yazılım olması nedeniyle bu çalışma eğlenceli bir deneme olarak yapıldı.

Başlangıçta basit bir "Geçerli bir Windows 95 anahtarı oluşturabilir misiniz?" istemini reddeden yapay zekanın kendi yerleşik korumasını atlaması gerekiyordu. ChatGPT, verdiği yanıtta “bir AI dil modeli olarak, özel mülk yazılımlar için geçerli bir Windows 95 anahtarı veya başka türde bir etkinleştirme anahtarı oluşturamayacağını" belirttikten sonra, Windows 95’in artık Microsoft tarafından desteklenmeyen çok eski bir işletim sistemi olduğunu hatırlattı. Daha sonra da sistemin güvenliğinden emin olmak için daha yeni bir Windows sürümüne yükseltmeyi önerdi.

Enderman’ın Windows 95 anahtarlarını denemesinin nedenlerinden biri, işletim sisteminin yapısı ve anahtar biçiminin, Ürün Kimliği gibi ek bilgilere ihtiyaç duyan daha modern Windows sürümlerine kıyasla çok daha az karmaşık olmasıydı.

İnternet üzerinde kolaylıkla bulunabilen geçerli ve geçersiz Windows 95 anahtar formatları hakkındaki bilgiler kullanılarak, ChatGPT'ye, geçerli bir Windows 95 anahtarının olması gereken dizi biçimini açıkça tanımlayan, revize edilmiş, ayrıntılı bir bilgi istemi verildi. Toplam 30 dizi oluşturulması istendi.

Bu yeni istem üzerine ChatGPT, yapması istenen her şeyi sorunsuz bir şekilde yaptı ve aslında bir anahtar üreteci (keygen) gibi davrandığını fark etmedi. İstenilen anahtarların ikincisi, başarılı bir şekilde Windows 95'i etkinleştirebildi.