Chrome, dokunmatik ekranlar için yenilenecek..

Chrome, dokunmatik ekranlara özel bir güncelleme almaya hazırlanıyor!

Chrome, dokunmatik için değişecek

Dokunmatik ekranlı Windows cihazları ve dokunmatik Chromebook'ların yükselişi ile beraber Google'ın internet tarayıcısının da artık dokunan parmaklar veya kalemlere karşı daha dost bir tavır takınma vakti geldi. Chrome'un yeni ve bol sorunlu bir sürümü Canary kanalı aracılığıyla erişilebilir durumda ve şimdilik hedefi sadece geliştiriciler olarak belirtiliyor.

Yeni tarayıcı, pek çok geliştirmenin yanı sıra daha dairesel bir adres çubuğu ve yuvarlak bir sekme tuşu barındırıyor ve pek çok arayüz elemanı, parmaklar ile dokunmak için daha uygun hale getirilmiş durumda. Ancak XDA Developers'ın söylediğine göre çok daha büyük bir görsel yenilik için hazırlıklar yapılmakta.

"Material Design 2" olarak adlandırılan yeni görünüşün, tarayıcının doğum gününde (2 Eylül) gösterilmesi bekleniyor. "Material Design", web ve mobil platformlarında yaklaşık olarak her Google uygulamasında görebileceğiniz temiz, kart tabanlı tasarımın adıydı ve anlaşılana göre yeni görünüş de bu tasarım ilkesini temel alıyor.

Ancak yeni tasarımın neler getireceğine dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Değişimin işaretçisi olarak muhtemelen yeni bir renk düzeni kullanılacaktır ancak geri kalan yenilikler için muhtemelen birkaç ay daha beklememiz gerekecek.

Google, Chrome'un masaüstü ve mobil sürümünü sürekli olarak yeni özelliklerle güncelliyor ancak Android üzerinde gezinti geçmişini görmek için geri tuşuna uzun basmak gibi bu yeni özellikler her zaman belirgin olmuyor. Görünene göre bu yeni güncelleme ise çok net bir şekilde fark edilebilecek. Gmail ve Google Maps gibi diğer uygulamaların da bu yeniliklerden faydalanıp faydalanmayacakları ise henüz belli değil...

Okuyucu Yorumları