Chrome, Geri Düğmesini Korumaya Alabilir

Google, tarayıcınızın geri düğmesini kontrolden çıkaran web sitelerini durdurmak için kolları sıvadı!

Chrome buna izin vermeyecek!

İnternette dolaşırken web tarayıcınızın geri düğmesini ele geçiren web sayfalarına denk gelmişsinizdir. Bu tür sayfaların amacı, genellikle size zorla reklam göstermek ve sizi sitede biraz daha uzun tutmak. Ancak, Google bu sitelere sopasını göstermeye hazırlanıyor.

Yeni yayınlanan Chromium kod değişiklikleri, Google'ın geri düğmesini kötüye kullanmaya yönelik geliştirdiği çözümleri gösteriyor. Bu değişikliklere göre Chrome, web tarayıcı geçmişinizi değiştirme girişimlerini izliyor ve özellikle yapmadığınız istekleri işaretliyor.

Google'ın geri düğmesini kötüye kullananları cezalandıracağına dair bir işaret yok. Ancak firmanın sahte sistem uyarıları ve benzer taktiklerle sizi kandırmaya çalışan siteleri engellemeye başladığını biliyoruz.

Değişikliğin Chrome'un final sürümüne ulaşıp ulaşmayacağını şimdiden söylemek mümkün değil. İşlev şimdilik gizli bir ayar olarak sunulacak ve isteyen kullanıcılar tarafından etkinleştirilebilecek. Google'ın son zamanlarda kötü davranışları engellemeye yönelik yeni adımlar attığını biliyoruz; bu yüzden işlevin varsayılan olarak sunulma ihtimali var.

Okuyucu Yorumları