Chrome sekmelerini susturan eklenti: Sound Blocker

Bu Chrome eklentisi, muhtemelen pek çoğumuzu deli eden soruna kesin bir şekilde "dur" diyor!

Chrome sekmelerini susturun!

Web tarayıcınızdaki yeni sekmelerde açtığınız sitelerin otomatik olarak ses ve video oynatmasından artık iyice bıkıp usandınız mı? O halde Silent Site Sound Blocker adı verilen bu yeni Chrome eklentisine kesinlikle göz atmalısınız.

Bu anlamda aslında Chrome ve Firefox gibi tarayıcıların ses ve video oynatan sekmelere, üzerlerine tıklayarak sessize almamıza olanak tanıyan ses simgeleri ekleyerek önemli bir ilk adım attıklarını söyleyebiliriz. Diğer yandan bunun da zamanla önemli bir çaba gerektirdiğini hissetmeye başlıyorsunuz. Zira bu ses ikonunu çok sayıdaki sekmeler arasında arayıp bulmak yerine bir eklentinin bunu otomatik olarak yapması elbette büyük bir kolaylık. Silent Site Sound Blocker da işte tam olarak bunu yapan ve herkese açık bir beta sürümü kullanıma sunulan bir Chrome eklentisi.

Eklentiyi Chrome Web Mağazası'ndan yükledikten sonra tarayıcınızdaki her bir sekmeyi, herhangi bir videoyu oynatmıyorsa bile otomatik olarak sessize alıyor. Otomatik olarak ses ya da video oynatan bir siteye gittiğinizde bu web sayfasının üzerinde size dört seçenek sunan bir açılır pencere beliriyor: Her zaman izin ver, bir defalığına izin ver, bir defalığına reddet ya da hiç izin verme. Bu durumda yapmanız gereken tek şey size uygun olan seçeneğe tıklamanız.

Bu küçük ama çok işlevsel eklentiyle birlikte artık aniden çalmaya başlayan videolar yüzünden gerilmenize gerek kalmayacak.

Okuyucu Yorumları