Google, tarayıcısı Chrome'a özel bir ekran görüntüsü editörü eklemeye hazırlanıyor

Google Chrome’a bir dizi yeni özellik daha geliyor. Bunların arasında en çok dikkat çekeni ise, hiç kuşkusuz Microsoft’un Edge'inde zaten bulunan bu özel araç olacak.

Chrome, çok yakında yepyeni bir araçla birlikte gelebilir

Neowin'in haberine göre, Chrome'un Canary sürümünde yer alan yeni araçlar kullanıcılara web sayfalarının ekran görüntülerini alıp üzerine daireler, çizgiler, oklar ve kareler gibi farklı şekilleri ekleme ve yeniden boyutlandırma seçenekleri sunacak. Bunların yanı sıra kullanıcılar, fırça şekilleri, metin yazısı ve daha fazlası gibi düzenleme seçeneklerine de sahip olacak. Microsoft Edge'de de Web Capture adı verilen benzer bir özellik bulunuyor ancak bu yöntemle yakalanan ekran görüntüleri üzerinde sadece elle çizim yapmak mümkün.

Eğer bu yeni özelliği denemek istiyorsanız, öncelikle Chrome’un Canary sürümünü sisteminize kurmanız gerekli. Daha sonra chrome://flags adresine gidip "Desktop screenshots" ve "Desktop Screenshots Edit Mode” seçeneklerini aktif hale getirmeniz ve web tarayıcınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.

Bir web sayfasının ekran görüntüsünü almak için, adres çubuğunun en sağındaki "Paylaş" düğmesine basıp "Ekran görüntüsü" seçeneğini seçmeniz, ekran görüntüsü önizlemesi penceresinde de "Düzenle" düğmesine basmanız gerekli.