Chromecast uygulamasının adı Google Cast oldu

Google, kendisi için çok önemli olan bu uygulamasının ismini, resmi olarak değiştiriyor!

Uygulamanın adı değişti!

Google, Chromecast uygulamasının adını "Google Cast" olarak değiştirdiğini duyurdu. Değişikliğin amacı, teknolojinin yalnızca Chromecast cihazlarıyla değil, TV'lerle, ekranlarla ve hoparlörlerle çalıştığını daha iyi göstermek.

Chromecast, Apple'ın Apple TV'si, Roku, Fire TV gibi cihazlara düşük-maliyetli bir rakip olarak ortaya çıkmıştı. 2013'te tanıştığımız USB çubuğu şeklindeki cihaz, HDMI üzerinden TV'nize bağlanıyor ve telefonunuzdaki videoları kolayca ekranınıza yansıtmanıza olanak tanıyordu. Chromecast, uygun fiyatı ve kullanım kolaylığı sayesinde 20 milyonun üzerinde satış yaptı ve 2015'in en popüler medya akış cihazı oldu.

Geçen senenin Eylül ayında tanıtılan Chromecast 2 ile Google, yeni akış cihazında bazı geliştirmeler sunarken bir de Chromecast Audio'yu tanıttı. Chromecast Audio, herhangi bir hoparlörü internete bağlı bir müzik cihazına dönüştürebiliyor.

İsim değişikliği, çoğu güncellemede olduğu gibi kademeli olarak dağıtılıyor. Google, yenilediği uygulamasıyla birlikte Google Cast web sitesini de elden geçirdi. Sitede ek donanıma ihtiyaç duymadan desteklenen hoparlörlerin ve televizyonların listesini bulabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları