Chrome'da Sahte Haberlerden Böyle Korunun!

Chrome için yayınlanan iki yeni eklenti sahte haberlere karşı kullanıcı tabanlı çözümler sunuyor!

Sahte haberlerden korunun!

Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden sahte haber meselesiyle ilgili Google'ın tarayıcısı Chrome üzerinden de etkili bir hamle geldi. Google ve Facebook'un aldatıcı içerikler barındıran siteleri reklam ağlarından çıkarmaya karar vermesinin ardından, Chrome'da yayınlanan iki yeni eklentinin bu sitelerle mücadeleye yeni bir boyut katması bekleniyor.

Söz konusu eklentilerin kullanıcıları sahte haber yaydıkları tespit edilen sitelere karşı uyaracakları belirtiliyor. "B.S. Detector" adı verilen ilk eklenti kullanıcılar Facebook'ta dolaşırken, riskli olabilecek kaynaklardan gelen makaleleri işaretleyecek. Fake News Alert adlı ikinci eklenti ise New York dergisinden gazeteci Brian Feldman tarafından yaratıldı. Eklenti, kullanıcılar daha önceden sahte haberler yayınladığı tespit edilen bir siteyi ziyaret ettiklerinde açılır pencere ya da bir uyarı işaretiyle onlara bu durumu haber veriyor.

Bu her iki eklentinin elbette önceden başkaları tarafından sahte haberler yayınladıkları tespit edilen siteler konusunda bir uyarı yapabileceğini, fakat bu listenin nihayetinde sınırlı olduğunu da ekleyelim. Zira henüz bu eklentinin radarına girmeyen fakat yine de sahte haberler yayınlayan başka birçok siteye maruz kalmak hala mümkün olabilir. Diğer yandan internet devlerinin henüz tespit etmekte pek de başarılı olmadığı sitelerin yol açtığı sorunlara kullanıcı tabanlı çözümler getiren bu eklentiler birçok açıdan işlevsel olabilir.

Okuyucu Yorumları