Chrome'un Android Sürümüne VR Desteği!

Google Chrome'un Android sürümüne, çok önemli bir sanal gerçeklik güncellemesi geldi!

Android'in Chrome'una VR desteği!

oogle 2014 yılında yaptığı bir duyuruyla Oculus Rift ve Google Cardboard gibi sanal gerçeklik başlıklarını WebVR platformu aracılığıyla Chrome tarayıcıda desteklemeye başlayacağını açıklamıştı. Birkaç güncelleme ve bu yılın I/O konferansındaki önemli açıklamaların ardından Google nihayet söz konusu WebVR API'ını geliştiricilere açmaya hazır olduğunu gösterdi. Bu önemli yenilik sayesinde geliştiricilerin kendi web uygulamalarına oldukça işlevsel deneyimler inşa etmeleri bekleniyor.

Chromium'da yer alan yeni bir rapora göre Google'ın sanal gerçeklik teknolojilerinden sorumlu yetkilisi Brandon Jones, Android için Chrome'un en yeni beta versiyonunun bir Origin Trial da içerdiğini belirtiyor. Origin Trial'ın geliştiricilerin Google'ın Daydream View başlıkları ve Daydream kontrolörleri gibi ekipmanlarından gelen konum ve yönelim verilerine erişim için ihtiyaç duyacağı WebVR API ve GamePad eklentilerine olanak tanıyacağı söyleniyor.

Halihazırda sadece Android ve Daydream View için bir destek söz konusu olsa da Google masaüstü VR platformları ve Google Cardboard'un Chrome'un bir sonraki versiyonunda destekleneceğini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları