Chrome'un yeni Bluetooth sürprizi geliyor!

Chrome'un çok yakında sürpriz bir desteğe kavuşacağı ortaya çıktı! Peki nedir bu destek; ne işimize yarayacak?

Chrome'un yeni sürprizi geliyor!

Google'ın web tarayıcısı Chrome yakında kavuşacağı Bluetooth özellikleriyle sizi zahmetten kurtaracak.

Bluetooth cihaz desteği sayesinde bu cihazları Chrome içerisinde herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymaksızın kontrol edebileceksiniz. Bununla birlikte destek henüz ilk geliştirme aşamalarında olduğundan, yeni ürünlerle bir süre karşılaşmayabiliriz.

Yine de teknolojiyle yapılabilecek olanlar heyecan verici. İşlev, Bluetooth cihazlarının Chrome ile (veya aksi yönde) iletişim kurabilmesine izin veriyor ve tamamen çevrimdışı olarak çalışabiliyor. Böylece cihazlarınızı kontrol etmek için bir web sayfası açmak zorunda kalmıyorsunuz. Chrome'daki Bluetooth desteğinin en önemli avantajlarından biri ise donanım üreticilerinin tek bir Android veya iOS uygulaması yerine birden fazla cihazda çalışabilen web uygulamaları oluşturabilmeleri. Bu, Windows Phone ve Blackberry gibi telefonların bile Bluetooth cihaz desteği alacağı anlamına geliyor.

Chrome'un geliştiricilere özel Bluetooth desteğini içeren sürümü şu an sadece ChromeOS ve Android 6.0'da çalışıyor. Mac, Windows ve Linux sürümlerinin daha sonra geleceği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları