Çin 2030'a Kadar 6G'yi Kullanmayı Amaçlıyor

1Tbps hıza sahip olacak 6G, önümüzdeki on yılın sonuna kadar kullanılabilir hale gelebilir.

Çin şimdiden 6G'yi düşünüyor

5G dünyasında liderlik yarışları henüz ilk aşamalarında olabilir, ancak Çin zaten 6G ağlarında öncü olmak için aksiyon almaya başladı bile.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın 5G teknoloji çalışma grubunun başkanı Su Xin, Pekin'in bu yılın başlarında 6G ile ilgili çalışmalara başladığını, ancak ticari ağların önümüzdeki on yıldan önce hazır olmasının beklenmediğini söyledi.

Çin Menkul Kıymetler Dergisi'ne yaptığı açıklamada, 6G'nin tüm G'leri sonlandıracak "G" olacağını; kablosuz iletişimi desteklemek için çeşitli teknolojilerin geleceğini beklediğinden, gelecekteki ilerlemelerin bir nesil atlamadan ziyade olanı iyileştirme yönünde olacağını düşündüğünü söyledi.

"5G'nin üç uygulama senaryosu var: Yüksek bant genişliği, düşük gecikme süresi ve geniş kapsam - Bence 6G her üç senaryoda da daha iyi bir deneyim sunuyor" diyen yetkilinin söylediğine göre hızlar günlük kullanım için 1Tbps'e kadar gerçekten ulaşabilecek.

Hükümetin güçlü devlet desteği, Huawei gibi büyük satıcıların varlığı ve mobil operatörlerin patlayıcı talebi karşılamak için ek kapasiteye ihtiyaç duymasından dolayı Çin'in 5G ağlarındaki liderlerden biri olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları