Çin hızlı internet için 3000 km fiber döşüyor

Çin, internetin yarısını sansürlese de, hızlı internet için servet dökmekten geri kalmıyor!

Her şey hızlı internet için!

İnterneti yasaklamasıyla ve hatta vatandaşları yurt dışındaki servisleri kullanamasın diye ülke içinde kendi çapında küçük bir sanal dünya kuran, Google, Microsoft ve Apple gibi ABD teknoloji ve internet şirketlerini sürekli baskı altında tutan, ofislerini sık sık basan Çin, halkın daha hızlı internet kullanabilmesi için 3000 kilometre uzunluğunda yeni bir fiber hattı döşeyeceğini açıkladı.

Döşenecek yeni hattın toplam maliyetinin 477 milyon dolar olacağı da vurgulandı. Çin'de bugüne kadar dünya İnternet alt yapısını oluşturan erişim noktalarından 7 adet bulunuyordu. Çin yeni hamlesi ile 3 yeni erişim noktası daha kuracak. Bu yeni erişim noktaları Beijing, Shanghai ve Guangzhou da kurulacak ve Çin'li yetkililere göre, yeni erişim noktaları Çin'deki bağlantı yoğunluğunu hafifleterek internete daha hızlı bağlanmayı mümkün kılacak.

Çin de şu anda 600 milyon internet kullanıcısı bulunuyor ve bu kulllanıcıların çoğu Çin içindeki yerel servisleri kullamayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla Çin'li internet servisleri, batılı rakipleriyle boy ölçüşebilecek kadar büyümüş durumdalar. Yeni fiber hamlesi ile toplam kullanıcı sayısının daha da artması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları