Çin'den, iPhone üretim merkezi için karantina kararı geldi

Çin, sıfır COVID politikası kapsamında karantina ve kapanmalara tam gaz devam ediyor. Bu sefer kapatılan bölge, aynı zamanda iPhone üretim merkezi olarak biliniyor.

Çin'den, iPhone üretim merkezi için karantina kararı

Çin, sıfır COVID politikası uyarınca COVID-19'un yayılmasını kontrol altına almak için şehirlerinden birini, bir kez daha karantinaya aldı. Bu sefer, iPhone üretim merkezi olarak da bilinen Zhengzhou bölgesi kapatıldı.

Yeni kapanma önlemleri, Zhengzhou bölgesinin yaklaşık bir milyon sakinini etkiledi. Tüm sakinlere Pazartesi gününden itibaren evde kalmaları emredilirken, yalnızca COVID testine gidenlerin dışarı çıkmasına izin verildiği belirtildi. Zaruri olmayan tüm işletmeler, hükümet emirlerini takiben kapatıldı.

Bu, Çin hükümetinin sıfır COVID politikası adına karantina kararı aldığı birçok örnekten sadece biri. iPhone üreticisi Foxconn da dahil olmak üzere Şanghay ve Pekin çevresindeki birçok üretim merkezi de politikanın kurbanı olmuş ve üretimi durdurmak zorunda kalmıştı.

Çin'in sıfır COVID politikası, kendi üretim kapasitesi üzerinde de ağır bir maliyete sebep oldu. Dünya salgının üçüncü yılına girerken, dünya çapındaki tedarik zinciri sorunlarına artık neredeyse alışılmaya başlandığı söylenebilir. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, katı kuralların insanların hayatlarını koruduğunu söylerken, yaklaşımı gevşetmeye dair bir sinyal verdiği de söylenemez.