En aptalca kaçakçılık denemesi: Vücuduna bantladığı 239 adet Intel işlemci ile yakalandı

Çin'de vücuduna bantlanmış şekilde 239 adet Intel işlemci kaçırmaya çalışan adamın bu çabası, suç üstü yakalandığında fiyaskoyla sonuçlandı. Aynı zamanda tarihe "en aptalca kaçakçılık girişimlerinden biri" olarak geçtiğine de eminiz.

En aptalca CPU kaçakçılığı denemesi, fiyaskoyla sonuçlandı

Teknoloji ürünleri kaçakçılığı elbette yeni bir şey değil. Ancak yakın zamanda yaşanan bir vaka, şimdiye kadar duyduğumuz en aptalca cihaz kaçakçılığı girişimlerinden biri olabilir. Çinli Kuai Technology sitesi, Çin'de bir adamın vücuduna bantlanmış ve örtülmüş tam 239 adet Intel Core işlemciyi gizlice ülkeye sokmaya çalışırken yakalandığını bildirdi.

Haberde, 16 Mart'ta Çin'in Gongbei Limanı'nda gümrük çalışanlarının Yolcu Muayene Salonu'nda bir adam gördükleri belirtiliyor. Bol siyah kıyafetler giyen adam, "anormal" ve "şişkin" görüntüsünden dolayı yetkililerin dikkatini çekti. Doğal olarak gümrük müfettişleri adamı durdurdu ve arama sonucunda adamın beline, karnına ve kalçalarına 239 adet Intel Core CPU bantladığı hemen anlaşıldı.

Adamın üzerine bantladığı CPU'ların bir kısmı 13’üncü nesil Intel Core i5-13400F modelliydi. Bu 10 çekirdekli çipin fiyatı normalde 200 dolar civarında, dolayısıyla tüm CPU'lar bu fiyat civarındaysa, bu adam yaklaşık 47 bin dolar değerinde işlemciyi gizlice ülkeye sokmaya çalışıyordu.

Bu girişimin akıbetinin ne olacağına dair bir açıklama ise henüz yok.