Çin’de en çok akıllı telefon satan marka vivo oldu

Counterpoint Research verilerine göre, Çin'de en çok satan akıllı telefon üreticisi vivo oldu.

Çin’de en çok akıllı telefon satan marka vivo oldu

vivo, Counterpoint Research verilerine göre Çin'de en çok satan akıllı telefon markası oldu. Böylelikle Apple, Çin'in en çok satan akıllı telefon unvanını Çinli akıllı telefon markası “vivo”ya kaptırdı.

Verilere göre vivo'yu Huawei, Honor ve Apple takip ediyor. vivo'nun zirveye yerleşmesi ile iPhone da ilk kez 2023 yılında elde ettiği Çin'de en çok satan akıllı telefon markası unvanını kaybetmiş oldu. Yıllık yaklaşık 200 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip akıllı bir üretim ağı bulunan vivo, Türkiye’de V ve Y serisi telefonlarıyla yer alıyor.

vivo’nun V Serisi akıllı telefonlar içerisinde V29, V29 Lite, V25, V23, V21 modelleri yer alıyor. V29 5G ve V29 Lite; Orta segmentte ilk olan 120Hz kavisli AMOLED ekranları ve uygun fiyatlı olmalarıyla dikkat çekerken, V29 5G “Star Işığı” (Aura Light) özelliği ile her türlü ışık koşulunda fotoğraf çekmeyi kolaylaştırmayı hedefliyor.

vivo’nun üretimini Türkiye Gebze fabrikasında gerçekleştirdiği Y serisinde yer alan Y36, Y35, Y22s, Y27, Y17s ve Y16 modelleri bulunuyor. Android 13 üzerinde işletim sistemi ve Funtouch OS 13 arayüzü üzerinde çalışan vivo Y36, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 680 işlemcisinden alıyor. Y Serisi’nin yeni üyesi, 8GB+8GB Genişletilmiş RAM 3.0 özelliğine sahip. Telefonun 256 GB depolama alanı da microSD kartla 1 TB’a kadar genişletilebiliyor.

Toza karşı IP5X ve suya karşı IPX4 sertifikalı Y35 ise 7 saatin üzerinde oyun, 14 saatin üzerinde HD film izleme iddiasıyla öne çıkıyor. vivo Y22s, 50 MP ana kamerası, 2MP Bokeh kamerası ve 8MP HD ön kamerasıyla fotoğraf çekmeyi sevenler için daha uygun bir model olarak lanse ediliyor. vivo Y27 artırılabilir depolama alanı sayesinde istenilen kadar uygulama, video ve fotoğrafı indirme ve saklama imkânı sağlarken, su sıçramalarına karşı IP54 dayanıklılık sertifikasına sahip Y17 modeli de işlemcisi ve artırılabilir depolama alanıyla öne çıkıyor.