Çin’in dev teknoloji şirketi, kendi ChatGPT’sini tanıtmaya hazırlanıyor

Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Baidu, ChatGPT’ye güçlü bir rakip çıkartmak için kolları sıvadı.

Çinli teknoloji devi, kendi ChatGPT’sini yapıyor

Bloomberg'in haberine göre Çinli teknoloji şirketi Baidu, popüler ChatGPT sohbet robotunun kendi versiyonunu geliştiriyor. Konuya yakın olduğu söylenen bir kaynak, Baidu'nun henüz isimlendirilmemiş sohbet robotunu Mart ayında tanıtacağını söylüyor.

Ayrıca, bu robot Baidu'nun ana arama hizmetlerine de dahil edilecek. Bu da kullanıcıların yakında ChatGPT'de olduğu gibi sohbet tarzı arama sonuçları alabileceği anlamına geliyor.

Baidu'nun, birkaç yıldır geliştirmekte olduğu büyük ölçekli bir yapay zeka modeli olan Ernie sistemine milyarlarca dolar yatırım yaptığı da bildiriliyor. Bu, şirketin ChatGPT benzeri platformunun temelini oluşturacak.

ChatGPT, istemlere konuşma biçiminde yanıt verebilen, yapay zeka (AI) tarafından desteklenen doğal bir dil işleme aracı. Araç, soruları yanıtlayabiliyor ve içerik oluşturma ve kod yazma gibi görevlerde yardımcı olabiliyor. Hizmet, geçen yılın Kasım ayında kullanıma sunulduğundan bu yana bir milyondan fazla kullanıcı toplamayı başardı.

Bu ayın başlarında, Microsoft'un ChatGPT'yi entegre ederek Bing arama motorunu güçlendirmeyi planladığı ortaya çıkmıştı. Şirketin ayrıca yakın zamanda ChatGPT yaratıcısı OpenAI'ye 10 milyar dolar yatırım yaptığı da biliniyor.