Çinli scanner'larda casus yazılım!

Çin'de bu cihazı satın alıp onunla masumca iş yapanlar, içine yerleştirilen virüsün kurbanı oldular!

Bundan da virüs çıktı!

Güvenlik firması TrapX, ismini vermek istemediği bir üreticinin scanner'larında yaptığı araştırmada, Çin'de üretilen cihazlara zararlı yazılım yüklenmiş olduğunu keşfettiğini açıkladı.

Casus yazılımların, özellikle finans ve lojistik şirketlerinde kullanılan scanner'lardan geçen belgelerin içeriğini Çin'e ulaştırdığını kaydeden güvenlik uzmanları böylece Çin'in, batıdaki önemli finans ve lojistik şirketlerinin önemli verilerini ele geçirebildiğinin altını çizdiler. Yazılım ayrıca Server Message Block protokolünü kullanabiliyor ve Radmin uzaktan kontrol protokolü sayesinde şirketlerin ağlarına sızmayı kolaylaştırıyor.

Zararlı yazılım şirket ağına sızdıktan sonra şirketin kurumsal kaynak planlama yazılımlarını araştırıyor ve böylece şirketin iş planları, projeleri, banka kayıtları, ihale bilgileri gibi önemli verilere ulaşabiliyor. Çok önemli bir endüstri casusluğu girişimi olarak değerlendirilen bu olay sayesinde, Çinli şirketlerin, rakibi batılı şirketlere karşı büyük avantajlar sağlayabileceğinin de altı çiziliyor. TrapX şirketi şimdiden, ismini vermek istemediği 7 önemli lojistik ve finans şirketinin bu scanner'ların kurbanı olduğunu da vurguladı.

NSA-Prizm skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden de yaptığı açıklamalarda ABD istihbaratının, ABD şirketlerinde üretilen teknolojik ürün ve hizmetlere kendi casus yazılımlarını eklediğini anlatarak dünya çapında büyük sansasyon yaratmıştı.

Okuyucu Yorumları