Coinbase CEO’su Armstrong, SEC’in talebini açıkladı

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC‘in dava açmadan önce tüm kripto paralarda işlemlerin durdurulmasını istediğini söyledi.

Coinbase CEO’su Armstrong, SEC’in talebini açıkladı

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’in borsadan talebini açıkladı. Armstrong, SEC‘in dava açmadan önce tüm kripto paralarda işlemlerin durdurulmasını istediğini söyledi. Borsa CEO’su, SEC’in talebinin kendilerine mahkemeye gitmekten başka seçenek bırakmadığını söyledi.

Financial Times’ın haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Coinbase‘den Bitcoin dışındaki tüm kripto paraların alım satımını durdurmasını istedi. Armstrong, “SEC’in bu tavsiyeyi, yasal işlem başlatmadan önce yaptığını” söyledi.

SEC, haziran ayında Coinbase’e federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla dava açmıştı. SEC, 13 farklı kripto parayı menkul kıymet olarak listelendirmişti. Coinbase, kurumun yasal sürecini ihlal ettiğini ve yetkilerini aştığını bildirdi.

SEC’in Bitcoin dışındaki her varlığı menkul kıymet olarak gördüğünü belirten Armstrong, “Bu sonuca nasıl varıyorsunuz, çünkü bizim yasa yorumumuz bu değil” yanıtını verdiklerini bildirdi. Armstrong, ilgili sorulara yanıt alamadıklarını da sözlerine ekledi.

Armstrong, SEC‘in tavsiyesinin mahkemeye gitmekten başka seçenek bırakmadığını söyledi. SEC ise şirketlere kripto varlıkların listeden çıkarılması için resmi bir talepte bulunmadığını açıkladı. SEC Başkanı Gary Gensler, daha önce Bitcoin dışındaki tüm kripto paraların menkul kıymet olduğunu öne sürmüştü.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.