Coldplay albüm tanıtımını Panasonic'le yaptı

Ünlü Rock grubu Coldplay albüm tanıtımını Panasonic projektörleriyle gerçekleştirdi.

"Projektörlü" albüm tanıtımı

Görsel teknoloji tedarikçisi XL Video şirketi, Coldplay'in son albümünün tanıtımı için düzinelerce yüksek parlaklıkta Panasonic projektörlerle bezeli, görsel bir şov tasarladılar.

Ben Miles, Paul Normandale, Misty Buckley ve Phil Harvey'nin müşterek çalışmasıyla oluşturulan şovların amacı sıcak bir atmosfer yaratmak ve izleyiciyi yeni şarkıları paylaşmaya bir adım daha yaklaştırmaktı. Albümün Los Angeles'taki dünya lansmanı için, yaratıcı ekipten tüm alanı ve tüm tavanı çepeçevre kaplayan gezegenvari 360 derecelik bir projeksiyon yaratmaları istendi.

Royal Albert Hall performansı için Ben Miles projeksiyonların mekanın simgesel akustik mantarlarını kapsayacağını bildirdi. Yıldız dolu bir gökyüzü yaratmak için toplamda 62 adet Panasonic PT-DZ21K, 20.000 lümen projektör kullanıldı. Ghost Stories TV Özel'de sekiz yeni alınmış Al I8 medya sunucusunun (dört canlı ve dört yedek) kumanda ettiği 46 Panasonic PT-DZ21K kullanıldı; bu sayı, şimdiye kadar tek bir performans için XL Video'nun tedarik ettiği en yüksek projektör sayısı olarak tarihe geçti.

Panasonic projektörler daha önce Roger Waters'tan Fat Boy Slim'e kadar farklı türler icra eden sanatçılara işitsel-görsel ortam yaratmak için kullanılmıştı.

Gösteri, büyük bölümü mekanın tüm zeminine yerleştirilmiş projektörler ile altı 4K yüzeyine eşdeğer tam bir projeksiyon alanının aydınlatıldığı küçük bir orta sahnede gerçekleşti. Sonuçta meydana gelen şov ile atmosferik bir görsel şölene tanık olundu.

Okuyucu Yorumları