Core i9 İçin Açıklanan Tarihler, Bazılarınızı Üzecek!

Eğer sabırsızlıkla Intel'in yeni nesil i9 işlemcilerini bekliyorsanız, bu tarihler pek de hoşunuza gitmeyebilir!

Core i9 işlemciler ne zaman gelecek?

Intel nihayet Core i9 işlemci ailesinin piyasaya sürüleceği tarihleri açıkladı, ancak bu hayranların pek hoşuna gitmeyebilir. Şirket çıkış tarihlerini geciktirerek bir kaç aya yayacak ve en iyi ürününü olan 18 çekirekli canavar Extreme Edition'ı en sona saklayacak.

Los Angeles'te gerçekleşen E3 fuarında Pazartesi günü Intel, daha düşük uçlu olan 4, 6, 8 ve 10 çekirdekli Core i9 modellerini en yakın önümüzdeki hafta satışa sunulacağını açıkladı. Orta menzilli 12 çekirdekli Core i9-7920X ise Ağustos'ta piyasaya sürülecek.

Core i9 İçin Açıklanan Tarihler, Bazılarınızı Üzecek!

Ailenin en hızlı üyeleri olan 14 çekirdekli Core i9-7940X, 16 çekirdekli Core i9-7960X ve 18 çekirdekli Core i9-7980XE Extreme Edition, Ekim ayında satışa sunulacak.

Bu gecikme AMD'nin 16 çekirdekli Ryzen Threadripper işlemcisine avantaj sağlayabilir. AMD de detaylar konusunda çekingen davrandı, ancak yine de çekirdek sayısı, PCIe şeritlerinin sayısı ve çıkış tarihinin de "bu yaz" olduğunu biliyoruz. Eğer 10 çekirdekli Core i9 şapkadan tavşan çıkarmazsa, AMD'nin 16 çekirdekli Threadripper'ı işlemci piyasasını fethedebilir.

Okuyucu Yorumları