Cortana'lı Windows Phone 8.1 tanıtıldı!

Uzun zamandır beklenen Windows Phone 8.1 güncellemesi nihayet tanıtıldı! İşte yeni Wndows Phone...

Windows Phone 8.1 geldi!

Microsoft'un merakla beklenen Build 2014 geliştiriciler konferansı San Fransisco'da düzenlenirken, sürprizler de ardı ardına geldi. Microsoft'un katılacak her geliştiriciden 2.095 dolar aldığı konferansta herkes Microsoft'un sürprizler patlatacağını düşünüyordu ve haksız da çıkmadılar. Gözlerin özellikle çevrildiği Windows Phone 8.1 de, beklendiği gibi, bu gece tanıtıldı.

Microsoft'un şef başkan yardımcısı Joe Belfiore'nin tanıttığı Windows Phone 8.1'de ilk göze çarpan gelişme, Apple'ın Siri'sine rakip olacak sesli asistan Cortana oldu. Microsoft'un Halo oyunundaki sevilen yapay zeka karakteri Cortana'dan esinlenerek yaratılan Windows Phone 8.1 sesli asistanı, teknoloji dünyasında en çok merak edilen başlıklardan biriydi. Cortana, Bing arama motoruyla çalışıyor ve Windows Phone telefonlarının arama fonksiyonunun yerini alıyor.

Sunum sırasında yapılan demoda Cortana sayesinde telefonda hatırlatıcılar kurmak, SMS mesajlarını okumak, aranan ifadeleri bulmak gibi pek çok işlev gösterildi. Şu an için beta etiketiyle tanıtılan Cortana, Halo oyunlarında da olduğu gibi, aktris Jen Taylor tarafından seslendiriliyor. Bu yılın ikinci yarısında ABD, İngiltere ve Çin'e ulaşması beklenen Cortana için, biz ve diğer ülkeler 2015 yılının başını beklemek zorunda.

Action Center

Action Center

Windows Phone 8.1 le birlikte, uzun zamandır konuşulan Action Center, yani bildirim alanı da gereçeğe dönüşüyor. Android ve iOS'ta olduğu gibi, Windows Phone 8.1'de de artık yukarıdan açılan bir bildirim alanı var. Burada hem Wi-Fi gibi işlevlere kısa yollar bulabiliyoruz, hem de uygulamalar bize anlık iletiler yollayabiliyor.

Kişiselleştirme seçenekleri ve Windows Phone 8.1'in geleceği tarih... Haberimizin ikinci sayfasında...

Kişiselleştirme seçenekleri artıyor

Kişiselleştirme seçenekleri artıyor

Yeni güncelleme ayrıca kişiselleştirme konusunda da son derece zengin seçeneklere sahip. İsterseniz canlı kutucukların arka planlarına bir resim atayabiliyorsunuz, isterseniz kilit ekranını bile zevkinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz.

Windows Phone 8.1'in yayınıyla beraber, Skype, Takvim, Kişiler ve hatta klavye dahil olmak üzere pek çok işlev ve uygulama da güncelleme alıyor. Windows Phone 8.1, Nisan sonu veya en geç Mayıs başında yeni telefonlarda yüklü olarak gelecek. Hemen ardından, mevcut tüm Windows Phone 8'li cihazlar da Windows Phone 8.1'e güncellenecek...

Okuyucu Yorumları