Crypto.com, müşterisinin hesabına yanlışlıkla yatırdığı serveti 7 ayda ancak fark etti; bu arada olanlar oldu

Dünya’nın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Crypto.com, bir müşterisinin hesabına yanlışlıkla yatırdığı parayı ancak 7 ay sonra fark etti. Tabi bu arada olanlar olmuştu...

Hesabına yanlışlıkla servet yattı, iade etmek yerine ev aldı

Kripto para borsası Crypto.com, Avustralyalı bir müşterisinin hesabına, talihsiz bir yazım hatası nedeniyle 100 Avustralya Doları (68 ABD Doları) yatırmak yerine yanlışlıkla 10.5 milyon Avustralya Doları (7,2 milyon ABD Doları) aktardı. Avustralya haber kaynağı 7News'e göre, borsa yedi ay boyunca yaptığı hatayı fark etmedi ve o zamana kadar paranın bir kısmı çoktan gitmişti.

Transfer, Mayıs 2021'de bir çalışanın yanlışlıkla ödeme tutarı alanına yanlış bir miktar girmesi sonucu gerçekleşti. Crypto.com hatayı ancak, Aralık 2021'de denetim yaparken fark etti.

Söz konusu müşteri olan Thevamanogari Manivel'in durumu Crypto.com'a bildirmek yerine, parayı ortak bir hesaba aktardığı ve beş yatak odalı bir ev için 1.3 milyon AUD (890.526 USD) harcadığı açıklandı.

Şimdi şirket, Victoria Yüksek Mahkemesinde açılan bir dava ile parasını geri almak için mücadele ediyor. The Guardian tarafından belirtildiğine göre, Crypto.com Şubat ayında Manivel'in hesabını başarıyla dondurdu. Mahkeme ayrıca Manivel'e evi satmasını ve parayı (faiziyle birlikte) borsaya iade etmesini emretti. Dava bu Ekim ayında devam edecek.