Davetiye sistemi kalktı, herkesin merak ettiği uygulama uçuşa geçti

En popüler Twitter alternatiflerinden biri olan açık kaynaklı sosyal platform Bluesky, davetiye sistemini kaldırıp kapılarını herkese açtıktan sonra kısa süre içerisinde adeta uçuşa geçti.

Davetiye sistemi kalktı, herkesin merak ettiği uygulama uçuşa geçti

Açık kaynak kodlu Twitter alternatifi Bluesky, platformunu davetiye sisteminden çıkartıp halka açtıktan sadece bir gün sonra yeni kullanıcı sayısında ciddi bir artış gördü. Hizmet 850.000'den fazla kullanıcı kazanarak toplam kayıt sayısını 4 milyonun biraz üzerine çıkardı.

Hizmet yaklaşık bir yıldır yalnızca davet sistemiyle çalışan beta sürümündeydi ve 3 milyonun biraz üzerinde kullanıcıya sahipti. Ancak çevrimiçi bir takip sistemine göre şu anda platformun 4.1 milyona yakın üyesi var. Yeni kullanıcı sayısındaki artış, 2019'da Twitter'da bir iç proje olarak başlayan Jack Dorsey destekli platform hakkında hala büyük bir merak olduğunu gösteriyor.

Graber, Bluesky'ın daha yavaş bir hızda büyümeyi amaçladığını, böylece ani büyüme artışlarının neden olabileceği ek baskı olmadan platformu ve temel protokolü oluşturabileceğini söyledi. Bu endişelerden bazıları geçtiğimiz gün ortaya çıkmıştı; zira faaliyetlerdeki artış, uygulamanın gece boyunca kısa bir kesintiye uğramasına sebep oldu. Neyse ki şirkete, kesintiyi birkaç saat içinde çözdü.

Bluesky'ın gelecekteki başarısının büyük bir kısmı, büyümeyi sürdürüp sürdüremeyeceğine ve tüm yeni kullanıcılarının ilgisini koruyup koruyamayacağına bağlı olacak. Threads de başlangıçta yeni kullanıcı sayısında bir sıçrama yaşamış, ancak daha sonra düşüşe geçmişti.