Dell yeni XPS modellerini tanıttı: İşte fiyatı ve özellikleri

Dell, CES 2024 fuarından önce yeni XPS dizüstü bilgisayar serisini tanıttı. XPS 13, XPS 14 ve XPS 16 modelleri, Intel’in yeni nesil Core Ultra işlemcileri ve GeForce RTX ekran kartıyla geliyor.

Dell yeni XPS modellerini tanıttı: İşte fiyatı ve özellikleri

Dell, XPS portföyüne XPS 16 ve XPS 14 ile yeni ekran boyutları eklediğini ve XPS 13 Plus'ı XPS 13 olarak güncellediğini duyurdu. CNC ile işlenmiş alüminyumdan ve Gorilla Glass 3'ten üretilen modeller, ton sür ton renklerde (Grafit ve Platin) sunuluyor.

Yeni XPS dizüstü bilgisayarların her birinde OLED dokunmatik seçenekli InfinityEdge paneller, değişken yenileme hızları, yüksek çözünürlük seçenekleri ve Dolby Vision bulunuyor. 4 hoparlörlü tasarıma sahip bu yeni portföy, Dolby Atmos ses desteği ve MaxxAudio Pro by Waves tarafından desteklenen 3D stereo surround özellikleriyle birlikte geliyor. Ayrıca cihazlarda FHD 1080p çözünürlüğünde akıllı web kamerası bulunuyor.

Bu yeni seri aynı zamanda Intel Core Ultra işlemciler ve Windows 11 sayesinde cihazda yerleşik olarak bulunan yapay zeka hızlandırması ile yeni yapay zekâ özellikleri getiriyor. Bu sayede cihazlar, daha iyi performans ve daha uzun pil ömrü sağladığını iddia ediyor. Pil ömrü açısından bakıldığında tüm XPS dizüstü bilgisayarlar, 60 dakika içinde pilin yüzde 80'ini doldurabilen ExpressCharge özelliğine sahip.

XPS 16, yeni Intel Core Ultra işlemciler ve NVIDIA GeForce RTX GPU'larla (GeForce RTX 4070 GPU'ya kadar) donatılmış durumda. XPS 16'dan yüzde 21 daha hafif olan XPS 14 ise isteğe bağlı NVIDIA GeForce RTX GPU'lar (GeForce RTX 4050 GPU'ya kadar) ile birlikte geliyor ve uzun pil ömrüne sahip olduğunu iddia ediyor. Hem XPS 16 hem de XPS 14, 3D işleme, video düzenleme ve canlı yayın gibi işlemler için NVIDIA Studio onayına sahip.

XPS 13, 1,18 kg ağırlığıyla serinin en ince ve en hafif XPS modeli olup taşınabilirliği ile öne çıkıyor. Yenilenen dizüstü bilgisayar, FHD+, QHD+ dokunmatik ve 3K+ OLED dokunmatik olmak üzere 3 yeni ekran seçeneğine sahip.

Intel Core Ultra işlemcilerle desteklenen yeni XPS portföyü, sinirsel işlem birimi (NPU) eklenmesiyle yerleşik bir yapay zekâ hızlandırma motoruna sahip. Bu yeni eklentiyle bilgisayar, işleme ve performans için artık CPU veya GPU'ya bağımlı olmadığını gösteriyor. Tüm dizüstü bilgisayarlar, Windows 11'deki Copilot özelliğiyle birlikte ev cihazlardaki işleri daha da kolaylaştırmayı ve iş akışının sürdürülmesini sağlamayı amaçlayan bir Copilot tuşu ile geliyor.

XPS 13, 1.299 dolardan; XPS 14, 1.699 dolardan, XPS 16 ise 1.899 dolardan başlayan fiyatlarla yakında satışa sunulacak.