Depolar boşalmadı, Apple AirTag 2 rötar yaptı

AirTag 2 2025'ten önce piyasaya sürülmeyecek gibi görünüyor. Neden mi? Çünkü birinci nesil AirTag'leri yeterince satın almadınız!

Depolar boşalmadı, Apple AirTag 2 rötar yaptı

Apple AirTag 2’nin ne zaman çıkacağını merak ediyorsanız, 2025’ten önce piyasaya sürülmesinin beklenmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bazı kaynaklar Apple’ın yeni nesil takip cihazı hakkında konuşmaya başlamış olsa da, Bloomberg’den Mark Gurman, Power On haber bülteninde bunu doğrulayan son isim oldu. Ama işin ilginç kısmı, AirTag 2 için neden bu kadat beklemek zorunda olduğumuz noktasında ortaya çıkıyor.

İlginç bir şekilde, Apple’ın AirTag 2 duyurusunu ertelemesinin ana sebebi depoların “ağzına kadar AirTag’lerle dolu” olması gibi gözüküyor. Görünene göre Apple, bu ürünleri gerçekten çok fazla üretti Başka bir deyişle şirket, üretim planlaması yaparken AirTag'lerin çok daha fazlasını satacağını düşünüyordu.

AirTag ilk olarak satışa sunulduğunda satın alan kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun daha fazlasını alma ihtiyacı oluşmadı. Ne kadar zamandır kullandıklarına bağlı olarak birkaç kez pil değiştirmiş olabilirler ancak bu modellerin halen yeterince iyi bir şekilde çalışıyor olması ve takip edilmesi gereken cihazların sınırlı olması, ürün için olan arzın çok fazla artmasını engelliyor olabilir. Bu yüzden pek çok kişinin, sunulmasının üzerinden birkaç yıl geçmiş olan bu ürünlerden daha fazlasını almak yerine yeni modellerin sunulmasını beklediği tahmin edilebilir.

Apple’ın bir sonraki takip cihazının şeklini değiştirip değiştiremeyeceği de henüz bilinmiyor. Chipolo ve diğer üçüncü taraf markalar; cüzdanlar ve diğer aksesuarlar için mükemmel eşya takip cihazları sunuyor ve Apple da benzer bir yaklaşımı benimseyebilir.

Ayrıca Apple, ikinci nesil ultra geniş bant özelliğine sahip iPhone 15 ve Apple Watch Series 9'u piyasaya sürdüğü için yeni AirTag de aynı çipi kullanarak ciddi bir yükseltme yaşayabilir. Bu ultra geniş bantlı işlemci, üç kat daha fazla menzile sahip ve cihaz ararken daha doğru sonuçlar sunabiliyor.