Desteklenmeyen işlemcilere ve donanıma sahip PC'lere Windows 11 kurma dönemi bitiyor

Microsoft, Windows 11'in desteklenmeyen işlemcilere sahip PC'lere kurulmasının önünü şimdiye kadar kesin olarak kesmedi. Ama çok yakında bu durum değişebilir ve desteklenmeyen donanımlara Windows 11 kurma hayali sona erebilir.

Desteklenmeyen işlemcilere sahip PC'lere Windows 11 kurma dönemi bitiyor

Microsoft, kısa süre önce Windows 11 tarafından desteklenen Intel ve AMD işlemci listesini güncelledi. Şirket, AMD tarafından henüz piyasaya sürülmemiş olan birkaç yeni Ryzen çipini listeye eklerken, tuhaf bir şekilde daha önce uyumlu işlemciler listesinde bulunan birçok Intel işlemciyi listeden çıkardı.

Microsoft, listesini güncellemenin yanı sıra, desteklenmeyen donanımlara Windows 11 yüklemelerini engellemek için de çalışıyor gibi görünüyor. Alman web sitesi Deskmodder, forum üyelerinden birinin Intel Core 2 Duo T6500 sistemine Windows 11 yükleyemediğini bildirdi. Kullanıcı, önceki sürümler sorunsuz çalışmasına rağmen Windows 11'in 25905 sürümünü yüklerken bilgisayarın izin vermediğini söyledi.

İlginç bir şekilde, önceki sürümlerin install.wim Windows Image dosyasının 25905 sürümününkiyle değiştirilmesi, önceki sürümlerde yüklemelerin engellenmesine neden olduğunu ve teknoloji devinin bu konuda kesinlikle bir değişiklik yaptığını gösteriyor. Diğerlerinin yanı sıra Rufus ve Ventoy gibi araçlar tarafından sağlanan baypas yöntemleri yeterli olmayabilir.

Microsoft, uyumlu işlemcilerin listesini tutmasına rağmen insanlar desteklenmeyen çiplerde Windows 11'i sıklıkla çalıştırıyordu. Ve bu tür kullanıcılar, çoğu zaman iyi deneyimler yaşadı. Örneğin, bir Reddit kullanıcısı Core i5-580M'nin Windows 11 sürüm 22H2'yi çok iyi çalıştırdığını söylemişti. Şirketten üst düzey bir yönetici bile bir keresinde Windows Insider web yayını sırasında desteklenmeyen bir işlemciyle çalışırken görülmüştü. Burada söz konusu olan işlemci, Kaby Lake mobil Core i7-7660U idi.