Desteklenmeyen PC'ye Windows 11 Kuracaklara Sözleşme Şartı Geliyor!

Eğer PC'niz Windows 11'i desteklemiyorsa ve siz yine de Windows 11'i kuracaksanız, Microsoft'un bu sözleşmesini kabul etmek zorunda olduğunuz ortaya çıktı!

Windows 11 isteyene sözleşme şartı

Microsoft'un Windows 11 için vereceği desteği sadece desteklenen işlemciler listesinde yer alan işlemcilere sunacağını artık net biçimde biliyoruz. Desteklenmeyen sistemlere sahip kullanıcıların da ISO'ları kullanarak Windows 11 yükleyebilecekleri açıklanmış durumda. Ancak bunu yapmak, sonraki güncellemeleri alamamak, başka bir deyişle Windows 11 desteğinden mahrum kalmak anlamına gelecek. Ve şimdi, bir kullanıcı bu tür bir sistemi Windows 11'e yükseltmek istediğinde, aşağıdaki sözleşmeyi kabul etmek zorunda kalacağı ortaya çıktı.

windows

Kurulum öncesi karşımıza çıkacak olan bu sözleşmeyi kabul ettiğimizde, eğer varsa, bilgisayarımızın da garanti dışı kalabileceği söyleniyor. Ayrıca desteklenmeyen bir sisteme Windows 11 kurmanın, bazı uyum sorunları yaratabileceğinin de altı çiziliyor.

Bu arada, destek dışı kalma denirken, güvenlikle ilgili önemli güncellemelerin de bu duruma dahil olup olmadığı hala net değil.

Eğer sisteminizin Windows 11'e hazır olup olmadığını merak ediyorsanız, Microsoft'un birkaç gün önce güncellediği PC Health Check uygulamasını kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları