Diablo 4'ü bekleyenlerin yüreğine su serpen haber geldi: Diablo Immortal gibi olmayacak...

Diablo Immortal'ın aldığı çok sayıdaki eleştirinin ardından, Diablo 4'ü bekleyenleri rahatlatacak iyi haber geldi.

Diablo 4'ü bekleyenlerin yüreğine su serpen haber

Blizzard, Diablo Immortal'ın oyun içi satın alma sisteminin, Diablo 4'te bulunmayacağını doğrulayarak herkesin yüreğine su serpti. Zira şirket, Diablo Immortal'da ilerlemek için para harcamak zorunda kaldıklarını söyleyen kullanıcıların tepkisini çekiyor.

Diablo başkanı Rod Fergusson’un bir tweet ile onayladığı üzere, Diablo 4'ün oyun içi satın alımları kesinlikle isteğe bağlı kozmetik ürünler ve tamamen hikaye odaklı genişlemelerle sınırlı kalacak.

Diablo 4, 2023 yılında piyasaya sürülecek ve geliştirme ekibi, Diablo Immortal'ın karşılaştığı eleştirileri göz önünde bulunduruyor gibi görünüyor. Mobil ve PC platformlarında oynanabilen oyun, Metacritic'te çok düşük bir kullanıcı inceleme ortalamasına sahip ve çoğu oyuncu, aşırı fazla olarak yorumladıkları mikro işlemleri oyundan kaçınma sebepleri olarak gösteriyor.

Şu ana kadar Diablo 4’ün geliştirme ekibi doğru şeyleri söylüyor ve gösteriyor. Alfa öncesi oyun görüntüleri ve Xbox ve Bethesda Showcase'deki güçlü sunum hayran kitlesi tarafından olumlu karşılandı.