Diablo Immortal hakkında can sıkan şikayet: Ücretsiz oyuncuları cezalandırıyor mu?

Beklenen oyun Diaoblo Immortal sonunda çıktı ve “oynaması ücretsiz” olduğunun duyurulmasıyla büyük heyecan yarattı. Peki, Diablo Immortal gerçekten de o kadar ücretsiz mi, yoksa oyunculara bunun bedelini ceza sistemi ile mi ödetiyor?

Diablo Immortal, ücretsiz oyuncuları cezalandırıyor mu?

Oyun severlerin heyecanla bekledikleri Diablo Immortal sonunda piyasaya çıktı ve oyun severler tarafından oynanmaya başlandı. Diablo Immortal’ın ücretsiz oluşu bu heyecanı körükledi. Ancak oyunun yayınlanmasından sonra geçen birkaç gün sonunda gelen tepkiler, oyunupara ödemeden oynamak isteyenler için "bir ceza sisteminin" bulunduğunu gösteriyor.

Sizlerle daha önce “ücretsiz oyun ve oynaması ücretsiz oyun” arasındaki farkları bir başka makalemizde ele almıştık. Buna istinaden Diablo Immortal’ın da “oynaması ücretsiz” bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Echohack isimli bir YouTuber da bu konuyla ilgili bir çalışma yapmış ve Diablo Immortal’ı ücretsiz olarak oynayan oyuncuların elde edebilecekleri ganimet miktarının kasıtlı olarak sınırlandırıldığını öne sürmüş.

Diablo Immortal’da mikro ödeme sistemi mevcut durumda. Yani karakterinizi daha hızlı geliştirmek için para ödemeniz gerekiyor. Ancak para ödemeden de karakterinizi geliştirebiliyorsunuz, bunun için ödemeniz gereken bedel ise, zaman. Fakat Echohack videosunda bundan bahsederken şöyle diyor: “Diablo Immortal’da para harcayanlar karakterlerini geliştirmek için büyük destek görüyorken, oyundan ücretsiz olarak faydalanmak isteyenler saatlerce süren oyun deneyimi neticesinde yine de genellikle karakterlerini geliştiremiyorlar.”

Öte yandan para ödemeden oynayanların önünde büyük bir engel bulunduğunu da iddia ediyor. Echohack’e göre oyunda gizli bölümler var ve bu bölümlerde oyun severler bolca ganimet ile ödüllendiriliyorlar. Fakat ücretsiz oynayanlar bu bölümlere giremiyor. Öte yandan düşmanların üzerinden düşen ganimet miktarının da kısıtlandığını dile getiren Echohack, bu bilgilere oyunu çok defa oynamasına ve farklı şekillerde test ettikten sonra ulaştığını da sözlerine ekliyor.

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Mikro ödeme ve ceza sistemi sizce mantıklı mı? Yorumlarınızı aşağıda bekliyoruz.